ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Şubat 2013 Salı 17:16

Nestle ürünlerinde de at eti çıktı

Nestle ürünlerinde de at eti çıktı

Avrupa'yı sarsan at eti skandalına Nestle'nin de adı karıştı.


Dünyanın önde gelen gıda şirketlerinden Nestle, İtalya ve İspanya’daki bazı ürünlerini raflardan kaldırdı. İsviçre menşeli şirket, pazara sürdüğü dana etli makarnalarda at DNA’sına rastlandığını açıkladı.

Geçen hafta ürünlerinin skandaldan etkilenmediğini duyuran Nestle, iki ürününde (Buitoni Beef Ravioli ve Beef Tortellini) yüzde birden fazla at eti bulunduğunu belirtti. Şirket Almanya’daki tedarikçisinden sığır eti içeren tüm ürünleri almayı durdurdu.

Nestle web sitesinden yaptığı açıklamada, ortada gıda güvenliğiyle ilgili bir sorunun olmadığı belirtildi; ancak, “tüketicilerin bizden beklediği yüksek standartları karşılayamadık” ifadelerine yer verildi.

Uzmanlar şimdi de gıda sektörünün en büyük oyuncularından Nestle’nin ürünlerini raflardan çekmesini, problemin düşünüldüğünden daha büyük olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Bununla birlikte, gıda endüstrisinin ise nasıl kontrolden çıktığına dikkat çekiyor.
Avrupa’da hükümetler her ne kadar at etinin sağlığa bir zararı olmadığını vurgulasa da, skandal tüketicinin süpermarket ve fastfood zincirlerine olan güveni zedeledi.

İngiltere’de satılan bazı hamburger köftelerinde at eti tespit edilmesiyle ortaya çıkan skandal, şimdiye kadar Avrupa çapında aralarında İsviçre, Fransa, Romanya ve İngiltere’nin bulunduğu en az 12 ülkeyi etkiledi.

NESTLE TÜRKİYE AÇIKLAMA YAPTI

Nestlé Türkiye tarafından "Avrupa'da ürün toplatma konusu" ile ilgili açıklama geldi.

İşte o açıklama:

"Bazı Avrupa ülkelerinde dana etinden imal edilen ürünlerde at etine rastlanması üzerine, Nestlé Avrupa’da ürünleriyle ilgili olarak bir inceleme başlatmış olup, Nestlé tarafından yapılan kapsamlı ve detaylı testlerin sonucunda üç üründe at eti DNA’sı tespit edilmiş, bu ürünlerin üretimleri durdurulmuş ve ürünler piyasadan geri toplanmıştır. Nestlé’nin gönüllü olarak başlattığı bu inceleme sonucunda, İtalya ve İspanya'da “Buitoni Beef” ve “Beef Tortellini” markalı iki dondurulmuş makarna ürünü ile Fransa'da da Nestlé ev dışı tüketim kanalı tarafından üretilen “Lasagnes à la Bolognaise Gourmandes” adlı ürününde at eti DNA’sına rastlanmıştır. Nestlé, bu nedenle tedarikçisi JBS Toledo N.V.'nin taşeronu H.J.Schypke firmasından tedarik edilen dana etlerini içeren tüm ürünlerinin üretimini durdurmuş, söz konusu ürünleri piyasadan geri toplatmıştır. Bu durum gıda güvenliği açısından bir risk taşımamaktadır. Söz konusu geri toplama, sadece bu üç ürün için İtalya, İspanya ve Fransa’da geçerli olup, Türkiye’deki Nestlé ürünleriyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ürünlerimizin her zaman en üst düzeyde kalite standartlarına sahip olmasını temel iş ilkesi gören Nestlé olarak, Türkiye’deki bütün ürünlerimizin güvenle tüketilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla"

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER