ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ocak 2017 Perşembe 15:54

Mozambik ile organ nakli anlaşması yapıldı

Mozambik ile organ nakli anlaşması yapıldı

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Kahveci, "'Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi' kapsamında kornea ve böbrek nakli hizmetlerinin başlatılması için Mozambik Sağlık Bakanlığı ile mutabakata varıldı." dedi.


Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeler için yürütülen "Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi" kapsamında, kornea ve böbrek nakli hizmetlerinin başlatılması için Mozambik Sağlık Bakanlığı ile mutabakata varıldığını bildirdi. 

Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) koordinasyonunda sivil bir platform tarafından Asya, Afrika ve Doğu Avrupa'daki gelişmekte olan ve az gelişmiş 70 ülkeye organ nakli konusunda teknik destek için "Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi" yürütülüyor. Maputo Merkez Hastanesinde, Türk teknik heyeti ve Mozambik Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, proje kapsamında katılımcı 70 ülkeden birisi olan Mozambik'te kornea ve böbrek nakli hizmetlerinin başlatılması için Mozambik Sağlık Bakanlığı ile mutabakata varıldığını söyledi.

Kahveci, eğitim ve alt yapı konularında imzalanacak mutabakat çerçevesinde alt yapı yatırımlarına ilişkin gerekli tıbbi cihaz ve yenileme çalışmalarıyla ilgili hazırlanacak raporun Türkiye’deki uluslararası yardımlarla ilgilenen kurumlara iletileceğini aktardı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER