ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 13:19

Kuş gribi hortladı mı?

Kuş gribi hortladı mı?

Bunun üzerine bir başka kuş gribi vakasının Hollanda'da da ortaya çıkması ise Avrupa Komisyonu'nu harekete geçirdi.


İngiltere'de bir ördek üretim çiftliğinde kuş gribi vakası görüldü. Bu ülkede 2008'den bu yana görülen ilk kuş gribi tehlikesi. Bunun üzerine bir başka kuş gribi vakasının Hollanda'da da ortaya çıkması ise Avrupa Komisyonu'nu harekete geçirdi. Komisyon acil önlemleri görüşmek üzere bugün toplanacak.

İngiltere'de bir ördek üretim çiftliğinde kuş gribi görüldüğü bildirildi. İngiltere Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Dairesi'nden (Defra) yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki East Yorkshire bölgesinde bulunan bir ördek üretim çiftliğinde kuş gribi virüsünün görüldüğü doğrulandı ancak toplum sağlığına yönelik riskin "çok düşük" olduğu kaydedildi.

Defra, ölümcül virüsün görüldüğü çiftlikteki tüm kanatlıların itlaf edileceğini ve çiftliğin etrafında 10 kilometrelik alanın yasaklı bölge ilan edildiğini duyurdu. Defra, virüsün son yıllarda endişe yaratan ve insan ölümlerine yol açan H5N1 türevi olmadığını vurguladı. İngiltere'de son kuş gribi vakasına 2008 yılında rastlanmıştı.

HOLLANDA'DA İNSANA GEÇME TEHLİKESİ

Hollanda ekonomi bakanlığı virüsün insanlara hasta kuşlarla çok yakın temas edilmesi halinde geçebileceğini duyurdu. Ülkede tavuk ve yumurta nakline üç günlük yasak konuldu. Avrupa Komisyonu Hollanda'daki bir tavuk çiftliğinde kuş gribinin bulaşıcı bir türünün ortaya çıkmasının ardından acil önlemleri görüşmek üzere toplanacak. Komisyon bugün yapacağı acil toplantıda salgının yayılmasının nasıl önleneceğini ele alacak.

Dünya sağlık Örgütü'nün verilerine göre H5N1 kuş gribi virüsü 2003 ve Aralık 2013 arasında 648 kişide görülürken, 384 kişinin ölümüne yol açtı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER