ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2014 Salı 12:42

Kurban etini ne ile tüketmeliyiz?

Kurban etini ne ile tüketmeliyiz?

İşin uzmanı kurban etinin sebze ve meyve ile tüketilmesi uyarısında bulundu.


Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gülce Taştemel, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artacağını belirterek, kurban etinin sebze ve meyve ile tüketilmesi uyarısında bulundu.

Etin sindirimi zor olan bir besin olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Diyetisyeni Gülce Taştemel, yeni kesilmiş kurban etlerindeki sertliğin hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açtığını, bu nedenle özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin kurban etlerini hemen tüketmemesi gerektiğini belirtti, Taştemel, şu uyarılarda bulundu:

“Kurban etini buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, fırında pişirme, haşlama, ızgara gibi yağsız pişirme yöntemlerini tercih etmeli ve kızartmalardan kaçınmalıdır. Kurban eti bir gün sonra tüketildiğinde hem lezzeti artar hem daha kolay pişer hem de hazımsızlık şikayetlerini ortadan kalkar. Etin yanına mutlaka C vitamininden zengin mevsim yeşillikleri, sivri biber, domates gibi sebzeler tüketilmelidir. Hayvanların sakatat kısımları daha fazla kolesterol ve doymuş yağ içerdiklerinden tüketilmemeye özen gösterilmelidir.”
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER