ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 12:34

Kilo verince yeni bir hayatı oldu

Kilo verince yeni bir hayatı oldu

Sezgin Bostancı, Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu ile 1 yılda 140 kilodan 72 kiloya düştü. Obezitenin insanın kaderi olmadığını belirten Bostancı, "Hayatım tamamıyla değişti" dedi.


Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ikamet eden 27 yaşındaki Sezgin Bostancı, Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu ile 1 yılda 140 kilodan 72 kiloya düştü. Obezitenin insanın kaderi olmadığını belirten Bostancı, "Hayatım tamamıyla değişti" dedi.

Küçüklükten beri obezite konusunda sıkıntılar yaşayan Bostancı, 1 yıl önce Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu yaptırmaya karar verdi. 140 kilo ile operasyona başlayan Bostancı, büyük bir azimle 68 kilo verdi. Yeni bir hayatı olduğunu dile getiren Bostancı, "Şimdi gayet mutlu ve huzurluyum. Yeni bir hayatım oldu. Aileler çocuklarına ’Ye oğlum’ diye baskı yapıyor. Bu benim ailemde de böyle oldu. Dolayısıyla obezite kaçınılmaz oldu. Şükürler olsun ki bunu atlattık" dedi.

Bir yıl önce tartıya çıktığını ve ibrenin 140 kilo gösterdiğini söyleyen Bostancı, "Obezite Cerrahisi Tüp Mide operasyonu imdadıma yetişti. Sonunda karar verdim ve 1 yılda 68 kilo verdim" diye konuştu.



"HAYALDİ GERÇEK OLDU"

Kilo verdikten sonra hayata bakış açısının değiştiğinden bahseden Sezgin Bostancı, "Sabah kalkmam, yürümem, konuşmam her şey değişti hayatımda. Uyku problemim, karaciğer yağlanma problemim vardı, hepsi geride kaldı. Adeta yeniden doğmuş gibiyim" ifadelerini kaydetti.

Çocukluk döneminde arkadaşlarının kendisi ile alay ettiğini söyleyen Bostancı, "Bu durum psikolojik olarak beni olumsuz etkiliyordu. Obezite bir insanın kaderi değildir. İnsan hayallerini ertelememelidir. Benimki bir hayaldi ama gerçek oldu" dedi.


KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER