ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Kasım 2017 Salı 15:40

Ihlamur deyip geçmeyin!

Ihlamur deyip geçmeyin!

Güzel kokusuyla cezbeden ıhlamurun bebeklerimize ve çocuklarımıza nasıl faydalı olabileceğini biliyor musunuz?


Tedavi edici özelliğiyle hepimizin bildiği Ihlamur bunların yanısıra kabızlık, hazımsızlık, uykusuzluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinede yardımcı olan bitkilerin başında geliyor.

Faydaları saymakla bitmeyen ıhlamurun çocuklarımızda ve bebeklerimizde nasıl kullanacağımıza bir bakalım :

Çocuklar ve bebekler büyüme dönemlerinde zaman zaman gaz sorunları yaşayabilirler. Sindirim sistemini iyi çalıştıran Ihlamur gaz çıkarmayı da kolaylaştırır. Önemli olan ıhlamurun nasıl kullanılacağının bilinmesi... Bebekler için ıhlamur hazırlarken çiçekleri kullanılmalı yaprakları kullanılmamalıdır. Bir tutam ıhlamur çiçeği bir fincanda üzerine kaynar su ekleyip 10 dakika demleyin. Ihlamurun sıcaklığı bebeğimizin içebileceği sıcaklık düzeyine ulaştığında çay kaşığı ile bebeğimize verebiliriz. Unutmamız gereken ölçü ise gün en fazla üç çay kaşığı verebilirsiniz.

Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bildiğimiz Ihlamuru bebeğinize huysuzlandığı günlerde rahatlaması ve temiz sakin bir uykuya kavuşması için verebilirsiniz.

Hepimizin bildiği üzere, ıhlamur soğuk algınlığına da bire birdir. Altı aydan büyük ve anne sütü almayan bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmek için soğuk kış aylarında ıhlamur içirerek, bebeğinizi soğuk algınlığına karşı koruyabilirsiniz.

Ihlamurun faydalarından yararlanırken önemli olan kullanılan miktara dikkat edilmesidir. Özellikle söz konusu bebek ve çocuklarsa bu miktarlar dikkatle göz önünde bulundurulmalıdır. Bebeğiniz altı aydan ufak ise günde en fazla üç defa, üçer çay kaşığı verilebilir. Altı ay ve üzeri bebeklerde ise ufak bir çay bardağı kadar ıhlamur çayı kullanılabilir.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER