ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2014 Pazartesi 14:37

FMF hastaları ’Kader Birliği’ yaptı

FMF hastaları Kader Birliği yaptı

Türkiye’de, her beş kişiden birinde görülen, Tıp literatüründe Familial Mediterranean Fever (FMF) adıyla tanınan Ailevi Akdeniz Ateşi’ hastalığıyla mücadele eden FMF hastaları, İzmir’in Aliağa ilçesinde buluşarak birbirine destek oldu.


Türkiye’de, her beş kişiden birinde görülen, Tıp literatüründe Familial Mediterranean Fever (FMF) adıyla tanınan Ailevi Akdeniz Ateşi’ hastalığıyla mücadele eden FMF hastaları, İzmir’in Aliağa ilçesinde buluşarak birbirine destek oldu.

FMF hastalığının tanınırlığını, bilinirliğini artırmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen FMF Hastaları Topluluğu üyeleri, Aliağa ilçesinde gerçekleştirilen kahvaltı programına katıldı. Bilgilendirme amaçlı düzenlenen kahvaltı etkinliğinde, FMF hastalığına karşı verdikleri bireysel mücadelelerini kendileri ile aynı kaderi yaşayan katılımcılarla paylaşan topluluk üyeleri, FMF hastalığının neden olduğu sorunlara, destek, yardım ve çözüm bulmak adına sık sık bir araya gelecek.

TÜRKİYE’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ FMF HASTASI

FMF Hastaları Topluluğu’nun İzmir Temsilcisi Osman Elmas, FMF hastalığının fazla bilinmediğini anlattı. Elmas, bugün FMF topluluğu üyeleri olarak Aliağa Belediyesinin ev sahipliğinde bir araya gelme fırsatını bulduklarını belirterek "Bu vesileyle, Aliağa Belediyesi yetkilileriyle Aliağa’da yaşayan FMF hastaları için neler yapabileceğimizi konuştuk. Aliağa Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak Aliağa’da FMF Hastalığı envanterini çıkarma ve hastalıkla mücadele noktasında yol haritası oluşturma kararını aldık. Türkiye’de her beş kişiden biri FMF hastası; ancak bu hastalık fazla bilinmiyor" dedi.

"KADERDAŞLAR OLARAK BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

FMF topluluğu üyelerinin, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden buluştuğunu ifade eden Elmas, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, dünya ve Türkiye’de ender görülen çok da bilinmeyen genetik bir hastalık olan birçok hastalıkla karıştırılabilen çoğu zaman çevremizde müzmin hasta olarak bakılan, hatta hasta olduğumuza inanılmayan ortak kaderi paylaşan ’Ailevi Akdeniz Ateşi’ hastalarıyız. Sosyal medya üzerinden tanışan kaderdaşlar olarak birlikte hareket ediyoruz. Hastalığımızın tanınırlığını, bilinirliğini artırmak, teşhis ve tanısı konulan hastalara hastalık hakkında bilgilendirme yapmak, hastaları bilinçli hale getirmek, hastalıkla ilgili hastane ve doktor konusunda doğru yönlendirmelerde bulunmak için bu yönde muhtelif çalışmalar yapıyoruz."




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER