ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Eylül 2014 Pazartesi 13:08

Fenerbahçe neden kaybediyor ?

Fenerbahçe neden kaybediyor ?

Prof. Dr. Canan Karatay, sarı lacivertli futbolcuların son zamanlardaki başarısızlığını sağlıksız beslenmelerine bağladı.


TGRT Haber canlı yayınına katılan Prof. Dr. Canan Karatay, izleyicilerden genç bir futbolcunun "Nasıl beslenmeliyim" sorusuna yanıt verdi.

Karatay, bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"LEFTER HAYATINDA EKMEK YEMEMİŞ"

"Bizim zamanımızda Lefter en iyi futbolculardandı. Lefter'in hayatını okudum; 'Karbonhidrat sporcular için zehirdir' demiştir. Hayatında ekmek yememiş, yalnız yağ, yumurta ve balık yemiş. Hep zayıftı ve performansı yerindeydi.."

"Emre Belözoğlu, İspanya'da fitti, buraya geldi şişmanladı; bunları yediği için.."

"İlk yarıda, 45 dakika oradan oraya çok güzel koşarlar. 2-3 gol atarlar. Ben eyvah derim. Çünkü ikinci yarıda gol yiyecekler. İkinci yarıda bizim çocuklar artık halsiz kalırlar. Bir tek kaleci Volkan çok hareket etmediği için aslanlaşır. O da son dakikalarda, uzatmalarda yorulur ve gol yer.. Bizim adetimizdir.."

"SON DAKİKADA KARBONHİDRATIN FAYDASI YOK"

"Bizim futbolcular 11 kişi 45'er dakika oynuyor ve 15 dakika dinleniyorlar. Tenisçiler ise 8 saat teke tek koşturuyorlar ve de çok da yorulmuyorlar.. Ben de tenis oynadım. Amerika'da şampiyonuluğum var. Yarım boy muz yerdim. Biraz da mineral için tuzlu su içerdim.."

"Son dakikada yüklenen karbonhidratın faydası yok. Adaledeki glikojen son dakikada birikmez.."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER