ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 21:42

Ebola için acil fon!

Ebola için acil fon!

Afrikalı iş adamları, Ebola virüsüyle mücadele için 28 milyon dolarlık acil fon oluşturacaklarını açıkladı.


Afrikalı iş adamları, Ebola virüsüyle mücadele için 28 milyon dolarlık acil fon oluşturacaklarını açıkladı.

İş adamları, Afrika Ekonomi Komitesi ve Kalkınma Bankası'nın üst düzey yetkilileri, Afrika Birliği'nin Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki genel merkezinde, Sierra Leone, Liberya ve Gine'de giderek artan Ebola tehlikesiyle mücadelenin yollarını görüşmek üzere toplantı düzenledi.

Afrika Birliği Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ebola virüsünün yalnızca Afrika'yı değil tüm dünyayı tehdit eden bir hal aldığını vurgulayarak, söz konusu "küresel tehdidi" önlemek için BM'ye bağlı Afrika Ekonomi Komitesi, Afrika Birliği ve Afrikalı iş adamlarının ortak girişim başlatma kararı aldığını ifade etti.

Afrikalı iş adamlarının temsilcisi Strive Masiyiwa da Afrika Birliği'nin, özel sektörün Ebola virüsüyle mücadeleye katılması yönündeki çağrısına kulak verdiklerini belirterek, Sierra Leone, Liberya ve Gine'de bin sağlık personelinin görevlendirilmesi amacıyla 28 milyon dolarlık acil fon oluşturulması üzerinde görüş birliğine vardıklarını kaydetti.

Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla ileriki günlerde bir takım girişimler başlatacaklarını aktaran Masiyiwa, enerji, maden, iletişim ve hizmet alanları başta olmak üzere özel sektörden tam destek sözü aldıklarını dile getirdi.

Masiyiwa, "Ebolayla Mücadele İçin 1 Dolar" sloganıyla başlatacakları yardım kampanyası aracılığıyla da hastalıkla mücadele için bağış toplanacağını sözlerine ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü, daha önce yaptığı açıklamada, Liberya, Gine ve Sierra Leone'de Ebola salgını nedeniyle 4 bin 818 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

İlk kez 1976'da Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde görülen Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, kusma, ishal, iç ve dış kanamalara neden oluyor. Temas yoluyla bulaşan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi bulunmuyor.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER