ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2018 Cuma 09:13

Diyette bu 10 hatayı sakın yapmayın!

Diyette bu 10 hatayı sakın yapmayın!

Diyet yapıyorum ama istediğim kiloyu veremiyorum diyorsanız uyguladığınız diyet programı size uygun olmayabilir.


Diyet yapıyorum ama istediğim kiloyu veremiyorum diyorsanız uyguladığınız diyet programı size uygun olmayabilir. İdeal diyet programını diyetisyeniniz sizin yaşam tarzınıza, metabolik bulgularınıza ve vücut analiz sonuçlarınıza göre düzenler.

İstediğiniz süreçte kilonuzu veremiyor ve uzun vadede kilonuzu koruyamıyorsanız diyette en çok yapılan hataları sizde yapıyor olabilirsiniz. Diyetisyen Özlem Sert Aydın diyet yaparken yapılmaması gereken bu hataları on başlıkta topladı.

1.Moda diyetleri yapmak

Bu tarz diyetlerle çoğu kişide birkaç kilo gider ama giden su veya proteinden yetersiz bir programsa kas kaybı olacaktır ve kişi kilo verdiğini sanır. Sonrasında fazlasıyla kiloları geri alma ve metabolik direnç görülme riski vardır.

2.Sürekli aynı diyeti uygulamak

Uyguladığınız diyet programı bir süre sonrasında kilo kaybında durağanlaşma yaratabilir. Diyetisyen kontrolünde programınızı değiştirmek daha sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

3.Kahvaltıyı atlamak

Kahvaltı sizi güne hazırlayan en önemli öğündür. Atlandığında daha az kilo verecek, metabolizmanız yavaşlayacak, konsantrasyon problemi yaşayacaksınız.

4.Hızlı yemek yemek

Yemek yeme süresi mümkün olduğu kadar uzatılmalıdır. Böylelikle hem daha az yemek yiyecek hem de sindirim enzimleri salgılanacaktır. Hızlı yemek yendiğinde sindirim yavaşlamakta bu durumda kilo artışına neden olmaktadır.

5.Su içmemek

Su besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların atılması, metabolizmanın hızlanması ve dolayısıyla kilo kaybı için elzemdir. Günde 2-2,5 lt su içilmelidir ama tükettiğiniz çay, kahve, meyve suyu veya bitki çayları suyun yerini tutmamakta.Diyetisyen Özlem Sert Aydın

6.Sık sık öğün atlamak

Günde sadece 3-4 öğün veya daha az sıklıkta beslenenlerde düzensiz kan şekeri salgılanması, daha fazla açlık hissi ve kilo problemi görülmekte. Beraberinde birçok hastalılar da tetiklenmektedir. Bütün besinlerden ihtiyacımız ölçüsünde ve uygun sıklıkta beslenmek elbette en doğru yöntem.

7.Az uyumak

Günde 7 saatten az uyuyan kişilerin daha fazla kilo alma riskine sahip oldukları araştırmalarca desteklenmekte. Uyku esnasında salgılanan büyüme hormonu yağ yakımına da destek olmaktadır.

8.Kısa sürede kilo vermek

Herkes biran önce fazla kilolarından kurtulmak ister ama hızla verilen hızla geri alınabilmektedir. Önemli olan sağlıklı beslenme alışkanlığının edinilmesi.

9.Diyet süresince hergün tartılmak

Zayıflama diyeti süresince sizi demoralize edebilecek en önemli unsurdur tartılmak. Gün içerisinde bile değişimler görülebilir; ödem artışı, kabızlık total kiloyu etkileyebildiği için tartıya çıktığınızda kendinizi kilo almış olarak görebilirsiniz. Haftada 1 kez mümkünse diyetisyeninizin kontrolünde tartılmalısınız.

10.Sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak

Zayıflamak için asla sevdiğiniz yiyeceklere veda etmeniz gerekmiyor. Beslenmenize yaşam boyu dikkat etmeniz gerekmekte ama ara sıra kendinizi de ödüllendirmek motivasyonunuzu tetikleyecektir.Diyetisyen Özlem Sert Aydın

 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER