ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2017 Cuma 10:04

"Diş tedavilerinde estetik beklentiler üst düzeyde"

"Diş tedavilerinde estetik beklentiler üst düzeyde"

Hospitadent Diş Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dr. Süzer: "Değişen dünya ile beraber her alanda olduğu kadar diş tedavilerinde de estetik beklentiler, özellikle erişkin bireylerde üst düzeye çıktı"


Hospitadent Diş Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dr. Zeynep Süzer, değişen dünya ile beraber her alanda olduğu kadar diş tedavilerinde de estetik beklentilerin, özellikle erişkin bireylerde üst düzeye çıktığını bildirdi.

Süzer, yaptığı yazılı açıklamada, ortodontik tedavinin dişlerdeki çapraşıklıkları, diş arası ayrılıkları, diş konum bozukluklarını, dişler arası kapanış bozukluklarını ve çene kemikleriyle alakalı bozuklukları, düzenli tedavi ve kontrol seanslarıyla tedavi etmeyi planlayan bir diş tedavisi çeşidi olduğunu bildirdi.

Söz konusu bozukluklar için farklı tedavi yöntemleri ve malzemeleri kullanıldığını belirten Süzer, değişen dünyayla beraber her alanda olduğu kadar diş tedavilerinde de estetik beklentilerin, özellikle erişkin bireylerde üst düzeye çıktığını bildirdi.

Ortodontik tedavilerde temelde 3 tip estetik tedavi seçeneği olduğunu bildiren Süzer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şeffaf braket sistemleri ile tedavi şekli, ortodontinin en eski ve en etkili sistemlerinden biridir. Geleneksel metal braketler estetik beklentisi yüksek olan hastalarda yerlerini şeffaf braketlere bırakırlar. Estetik braketler, plastik, safir veya porselen içerikli olabilirler. En büyük avantajları estetik ve daha az görünür olmalarıdır. Bununla beraber metal braketlere nazaran tedavi sürelerini biraz uzatma, malzeme çeşitlerine göre bazılarında gıda ve içecekle renklenme ve daha kolay kırılıp kopma gibi dezavantajları vardır."

 

- Şeffaf plak sistemleri

 

Dr. Zeynep Süzer, plak sistemlerinin, braketler gibi herhangi bir yapıştırma işlemine gerek duyulmadan, bireylerin gün içerisinde kendilerinin takıp çıkarabileceği tamamen şeffaf plaklar ile yapılan tedaviler olduğunu belirtti.

Süzer, devamla şunları kaydetti:

"Dişlere herhangi bir yapıştırma işlemi uygulanmaması, tedavi olurken plakların dışarıdan görülmemesi, bireylerin gün içerisinde kendilerinin takıp çıkarabiliyor olması şeffaf plak sistemlerinin en büyük avantajlarındandır. Fakat şeffaf plaklar ile yapılan tedavinin etkin olabilmesi için gün içerisinde en az 21 saat ağızda durması gerekmektedir. Bu plakların kullanımının hastanın kontrolünde olması ve kullanım süreleri azaldığı zaman tedavi etkinliğinin azalması şeffaf plaklar ile tedavilerin en büyük dezavantajlarındandır. Erişkin birçok hasta grubuna yapılabilir olması ile birlikte özellikle uzun süre tedavi gerektiren, diş çekimi gerektiren ve şiddetli bozukluklarda şeffaf plak sistemleri etkisiz kalmaktadırlar."

Lingual ortodonti sistemlerinin ise diş braket sistemlerinin dişlerin dış tarafına değil de, iç tarafına yapıştırılmasıyla yapılan tedavi şekli olduğunu bildiren Süzer, bu sistemin, tedavi olurken dışarıdan hiçbir şekilde fark edilmemesinin en büyük avantajı olduğunu kaydetti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER