ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ocak 2017 Salı 11:19

"Diş implantı çene kemiğinin erimesini engelliyor"

"Diş implantı çene kemiğinin erimesini engelliyor"

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Erişen: "Sağlıklı dişler varlıklarını sürdürdükleri müddetçe çene kemiğinde erime olmaz ancak diş kaybı sonrası ilgili bölgelerde çene kemiği hacminde azalma görülebilir. Eksik dişimizin yerine gelen implant, çene kemiğimizi destekleyerek kemik erimesine engel olur"


Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Merve Erişen, "Sağlıklı dişler varlıklarını sürdürdükleri müddetçe çene kemiğinde erime olmaz ancak diş kaybı sonrası ilgili bölgelerde çene kemiği hacminde azalma görülebilir. Eksik dişimizin yerine gelen implant, çene kemiğimizi destekleyerek kemik erimesine engel olur." ifadelerini kullandı.

Hospitadent Diş Hastanesi açıklamasında görüşlerine yer verilen Erişen, diş implantlarının titanyum olarak adlandırılan biyolojik olarak dokuyla uyumlu ve alerji yapmayan malzemeden üretildiğini belirtti. Diş implantının, çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü olarak tanımlandığını ifade eden Erişen, implantın üzerine yapılan kaplamayla birlikte, doğal dişi en iyi şekilde taklit ettiğini aktardı.

Erişen, implantın bir veya birden fazla dişini kaybetmiş bireylerde diş eksikliğine bağlı yitirilen çiğneme fonksiyonu ve estetiği geri kazandırdığını dile getirdi.

Erişen, "Sağlıklı dişler varlıklarını sürdürdükleri müddetçe çene kemiğinde erime olmaz ancak diş kaybı sonrası ilgili bölgelerde çene kemiği hacminde azalma görülebilir. Eksik dişimizin yerine gelen implant, çene kemiğimizi destekleyerek kemik erimesine engel olur." ifadelerini kullandı.

Bu nedenle implantların doğal dişleri taklit eden protezler oldukları için diş eksikliğine bağlı kemik erimelerini önlemeleri açısından büyük öneme sahip olduğunu bildiren Erişen, implantların bir diğer avantajının da, sabit protez yapılamadığı, tamamen dişsiz ya da dişsiz sonlanan çenelerde sabit protez yapmayı mümkün kılması olduğunu kaydetti.

 

- "Hekimin tecrübeli bir uzman olmasına ve güven vermesine dikkat edilmelidir"

 

Erişen, "Tam dişsiz çenelerde “damak” olarak bilinen tam protezlerin, çiğneme ve konuşma gibi fonksiyonlar esnasında hareketini önlemek için implantlardan faydalanılabilir. Böylece sabit implant protezine uygun olamayan çenelerde, az sayıda implanttan destek alınarak yapılacak implant üstü tam protezlerle de hastanın konforu arttırılarak başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür." açıklamasında bulundu.

Kaliteli bir implantın kemikle sorunsuzca birleşeceğini ve ileri dönemlerde sorun yaşama ihtimalinin düşük olacağını belirten Erişen, şunları kaydetti:

"Dikkat edilmesi gereken unsurların başında implantı uygulayacak hekimin alanında tecrübeli bir uzman olmasına ve her şeyden önce hastaya güven vermesine dikkat edilmelidir. Uygulayacağı implant markasını paylaşmaktan çekinen kliniklere karşı dikkatli olunmalıdır. Kaliteli implant kullanan klinikler implantın markasını hastayla paylaşmaktan çekinmezler, üstelik herhangi bir aşamada implantla ilişkili olası sorunlar için ömür boyu garanti belgesi verirler. Yaptıracağınız implantın ömür boyu garanti kapsamında olacağından emin olmalısınız."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER