ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 18:24

Boyun fıtığında son çare

Boyun fıtığında son çare

Uzmanlar boyun fıtığı konusunda uyarıyor... Geç kalınırsa...


Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Karataş, boyun fıtıklarının ve kireçlenmelerin kolda uyuşma ve kuvvetsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkabildiğini, geç kalınırsa felç gibi durumların oluşabildiğini vurguladı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 49 yaşındaki Hülbiye Haydura, kol ve boyun ağrıları nedeniyle Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Karataş’a başvurdu. Artık kolunu bile kullanamaz hale gelen hasta çareyi ameliyatta buldu. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından servise alınan ve bir süre gözetim altında tutulan hasta, ameliyat sonrası konundaki ağrıların geçmiş olduğunu söyledi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İsmail Karataş, boyun fıtıklarının ve kireçlenmelerin kolda uyuşma ve kuvvetsizlik gibi belirtilerle ortaya çıkabildiğini, geç kalınırsa felç gibi durumların oluşabildiğini vurguladı. Dr. Karataş, boyun fıtığını, “Akut boyun fıtıkları nispeten daha genç olan hastalarda görülüyor. Bunların özelliği şikayetlerin aniden yapılan bir hareket ya da yüklenme sonrasında ortaya çıkması. Çok şiddetli adeta ağlatan boyun, kol ağrıları, kolda uyuşma oluyor. Hatta akut disklerde ileri seviyede sinir ve omurilik sıkışması oluşabiliyor ve hasta ameliyat ile tedavi olmazsa nadiren felç oluşabiliyor. Gerçek boyun fıtığının esas belirtisi kollarda, omuzlarda ağrı, uyuşma, nadiren güç kaybı şeklinde karşımıza geliyor. Tedavi için ilaç, fizik tedavi ve nadiren de ameliyat gerekebiliyor” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER