ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 16:20

Böbreğinden 4 kat büyük

Böbreğinden 4 kat büyük

Batman’da halsizlik ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki bir çocuğun böbreğinden 300 gram kist çıkarıldı.


Özel Batman Yaşam Hastanesi çocuk polikliniğine, karın şişkinliği, öksürük, halsizlik şikayetleri sebebiyle getirilen 2 yaşındaki M.E. isimli çocuğun, yapılan incelemelerinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdulgafur Atlan tarafından sol böbreğinde 9x7 santimetre boyutlarında tümör tespit edildi.

Op. Dr. Gökmen Akarer tarafından hastaya radikal nefrektomi ameliyatı yapıldı. Postoperatif dönemin sıkıntısız geçtiğini belirten Op. Dr. Gökmen Akarer hastanın genel durumunun iyi olduğunu kaydetti. Op. Dr. Gökmen Akarer, "Böbreğinin 3-4 kat büyüklüğünde kitle tespit ettik. Hastayı gerekli biyokimya ve kan tetkiklerinden sonra ameliyata aldık ve baya büyükçe bir kitle çıkardık. Allah’tan etrafa zarar vermemişti ve soyut bir kitleydi. Şu an çocuğumuzun durumu iyi kanaması olmadı. Her şey gayet iyi çocuk uyandı. Çıkardığımız kitlenin ağırlığı 300 gram civarındaydı" dedi.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER