ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2013 Pazartesi 10:43

Başbakan'ın beslenme sırrı

Başbakanın beslenme sırrı

Her zaman formda bir görüntü sergileyen Başbakan Erdoğan kahvaltıyı ihmal etmiyor, çikolata ve şeker gibi atıştırmalık ürünleri sevmiyor.


Yakın çevresinden Başbakan Erdoğan'ın nasıl beslendiği, nelere dikkat ettiği, hangi yiyecekleri tercih ettiği ve en sevdiği yiyecekler araştırıldı. Genel itibariyle vücudu zinde tutacak yemeklerin verilmesine dikkat edilirken; Başbakan meşrubat türleri, çikolata, şeker, kuruyemiş ve lokum gibi atıştırmalık ürünleri sevmiyor.

KAHVALTIYI İHMAL ETMİYOR

Yenişafak'ın haberine göre; Başbakan Erdoğan'ın iş yoğunluğu ne kadar çok olsa da kahvaltısını ihmal etmediği kesin. Erdoğan, özellikle kahvaltıda tuz oranı düşük peynir türlerini tercih ediyor. Kendisine reçel türü gıdalar verilmezken, ekmek ve benzeri hamur işi yiyecekleri tüketmiyor.

BALIK TERCİHİ MEZGİT VE TRABZON KALKANI

Malumunuz, İnsan sağlığı açısından son derece önemli olan deniz ürünlerinin her biri adeta sağlık deposu. Başbakan Erdoğan da bu konuya ehemmiyet gösterenlerden. Kendisi, deniz ürünü çeşitlerinden özellikle Mezgit ve Trabzon Kalkan balığını tercih ediyor.

TERCİH ETTİĞİ ÇORBALAR

Çorba türlerinden yağsız ve unsuz olanları tüketen Erdoğan'ın, yayla çorbası ve sebze çorbaları vazgeçilmezleri arasında. Erdoğan yemekten önce mutlaka taze sıkılmış portakal veya nar suyu içiyor. Böylece Başbakan'ın mide asidi düzenleniyor. Yemek mönüsünde kırmızı et ise hiç yok.

NİŞASTALI ÜRÜNLER YASAK

Hemen hemen her öğününde bol yeşillik ve salata çeşitleri bulunan Başbakan Erdoğan'a kolesterolü yüksek yiyecekler verilmezken, pirinç ve nişastalı ürünlerde yine yasaklılar arasında bulunuyor.

GÖSTERİŞLİ SOFRALARI SEVMİYOR

Erdoğan, içecek konusuna da dikkat ediyor. Gösterişli masa hazırlanmasını istemediği belirtilen Başbakan'ın, özellikle sunulan yemekleri ayırt etmediğini ve tatlı türlerini sevmediğini ifade ediyorlar.

MIHLAMADAN VAZGEÇMİYOR

Karadeniz yöresinin ünlü mıhlaması ise Başbakan Erdoğan'ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda sabah kahvaltısında bol yeşillik türlerini de görebilmek mümkün. Anadolu gezilerinde ise yöresel yemeklere önem verirken, çeşitler arasından yağsız olanları tercih ediyor. Sebze yemeklerini seven Erdoğan'ın, en sevdiği türler ise brokoli ve taze fasulye.

EN SEVDİĞİ MEYVE TRABZON HURMASI

Başbakan'ın sofrasında olmazsa olmazlardan biri de meyve. Erdoğan'ın sevdiği meyvelerden biri Trabzon hurmasıyken, en çok tükettiği meyve ise elma.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER