ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2016 Perşembe 00:03

Avrupalıların dörtte biri "tiryaki"

Avrupalıların dörtte biri "tiryaki"

AB nüfusunun dörtte biri sigara içiyor. AB ülkeleri arasında sigara kullanım oranı en yüksek Bulgaristan'da en düşük İsveç'te bulunuyor.


Avrupa Birliği'nde 15 yaş ve üzerindeki nüfusunun yaklaşık dörtte biri sigara kullanıyor.

AB İstatistik Kurumu (Eurostat), AB ülkelerinde sigara kullanımına yönelik 2014 yılı verilerini yayınladı.

Verilere göre, Avrupa ülkelerinde yaşayan 15 yaş üzerindeki nüfusun yaklaşık 4’te 1’i sigara içiyor.

AB ülkelerinde nüfusun yüzde 76’sı sigara kullanmazken, günlük sigara kullananların oranı yüzde 19,2 ve arada sırada sigara kullananların oranı ise yüzde 4,7 seviyelerinde bulunuyor.

- Tiryakilik erkeklerde daha yaygın

AB'de erkeklerin sigara kullanım oranı yüzde 28,7’yi bulurken, aynı oran kadınlarda ise yüzde 19,5 düzeyinde seyrediyor.

AB üyesi ülkeler arasında Bulgaristan, sigara kullananların nüfusa oranı en yüksek ülke olarak öne çıkıyor. Bulgaristan nüfusunun yüzde 34,8’i sigara kullanıyor. Bulgaristan'ı yüzde 32,6’yla Yunanistan ve yüzde 30’la Avusturya izliyor.

Almanya’da sigara kullananların oranı yüzde 21,7 iken bu oran Fransa’da yüzde 28,3, İngiltere’de yüzde 17,3, İtalya’da yüzde 22,7 ve İspanya’da yüzde 25,3 düzeyinde bulunuyor.

Avrupa ülkeleri arasında en az sigara kullanım oranına sahip ülke ise İsveç. İsveç’te nüfusun sadece yüzde 16,7’si sigara kullanıyor.

Aynı istatistikler, Türkiye’de nüfusun yüzde 32,5’inin sigara kullandığını ortaya koyuyor. Türkiye’de erkeklerin sigara kullanım oranı yüzde 47,4’ü, kadınların ise yüzde 17,9’u buluyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER