ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Eylül 2013 Cumartesi 16:57

Aksaray Devlet Hastanesi 'evde hasta ziyaretleri'ne başladı

Aksaray Devlet Hastanesi evde hasta ziyaretlerine başladı


Aksaray Devlet Hastanesi yönetimi; hastalara moral vermek, hastanede kaldıkları süre içinde hastane ile ilgili geri dönüş bilgileri almak ve tedavi sonrasında hastaların genel durumlarını görmek için '90 Gün Projesi' kapsamında 'Evde Hasta Ziyareti' uygulamasına başladı. Ziyaretler, hastanede tedavi olup taburcu edilen hastalar arasından rastgele seçilen hastaların evlerine haftalık gerçekleştirilecek. Bu uygulama çerçevesinde ilk ziyaret, KOAH hastası olan ve yılın yarısını hastanede geçirmek zorunda kalan Yusuf Öz’ün (64) evine gerçekleştirildi.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Korkmaz, Hasta Hizmetleri ve Hastane Otelciliği Hizmetleri Müdürü Bekir Yiğit, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aysel Bayrakçı, müdür yardımcıları Fatih Demiray ve Zeynep Abra’dan oluşan hastane heyeti, Aksaray Devlet Hastanesi Mustafa Yazıcı Göğüs Hastalıkları Kliniği'nden bir süre önce taburcu olan KOAH hastası Yusuf Öz’ü, Fatih Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edip, 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Evde geçmiş olsun ziyaretleri ile ilgili kısa bir açıklama yapan Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Ahmet Korkmaz, “Uygulamaya koyduğumuz evde hasta ziyaretlerinin ilkini Yusuf amcamızı ziyaret ederek gerçekleştiriyoruz. Bundan böyle, haftada bir hastanemizde tedavi olup, taburcu olan hastalarımızdan rastgele seçtiğimiz bir hastamızı evinde ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde, hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip, hastanın tedavi sonrasında genel durumunu ve hastalığının seyrini görüp, onlara yalnız olmadıklarını, hem hastanede yatarken hem de taburcu olduktan sonra her zaman hastalarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirip hastaya moral vermeyi hedefliyoruz. Hastalarımızın hastanede oldukları süre içinde kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini istiyoruz, taburcu olduktan sonra da yanlarında olduğumuzu bilmeleri için bugün buradayız. Öte yandan, hastanın tedavi süresince karşılaştığı olumlu veya olumsuz durumlar hakkında geri bildirimler alıp, hasta memnuniyetini artırıp, hastanemizin hizmet kalitesini yükseltmeyi planlıyoruz. Bugün de burada Yusuf amcamızla sohbet ederek, hastalığının gidişatı hakkında bilgi sahibi olup, yaşadığı sorunları öğrendik. Kendisine yaşadığı sorunların çözümü için yol gösterdik. Yusuf amcamız, oğlu ve gelini ile birlikte kalıyor. Makineye bağlı olarak yaşıyor ve sürekli ilaç kullanmak zorunda. Yılın yarısını hastanede geçiriyor. Oğlu da ileri derecede şeker hastası. Ekonomik olarak da sıkıntıları var. Kendileri sadece hastanede iken değil, evindeyken de hastamız ve hastane olarak yanındayız. İhtiyaç duyduğu zaman araç tahsis ederek, evden hastaneye, hastaneden eve gidip gelmesini sağlarız. Evde Sağlık Hizmetleri birimimiz de evinde sağlık yönünden hastamıza her zaman yardımcı olmaktadır. Hastane olarak hastalarımıza tedavi gördükleri süre içerisinde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Yusuf Öz ise kendisinin KOAH hastası olduğunu ve yılın yarısını hastanede geçirmek zorunda kaldığını belirterek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öz, Aksaray Devlet Hastanesi'nde kaldığı süre içerisinde kendisine iyi bakıldığını, verilen hizmetten, doktor ve hemşirelerden memnun olduğunu söyledi. Oğlunun şeker hastası olduğunu ve evin kira olduğunu söyleyen Yusuf Öz, “Ekonomik olarak zor durumdayız, oğlum berber olmasına rağmen, ileri derecede şeker hastası, düzenli çalışamıyor. Maaş alabilmek için girişimlerim sonuçsuz kaldı. Evde oksijen makinesine bağlı olarak yaşıyorum. Sürekli yatmaktan sıkıldım ve zaman zaman bunalıma giriyorum. Dışarı çıkıp, hava almak, dolaşmak istiyorum. Bu nedenle valiliğimizden veya hayırsever vatandaşlardan akülü araba istiyorum.” diye konuştu.









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER