ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:15

Aile hekimleri kaç saat nöbet tutacak?

Aile hekimleri kaç saat nöbet tutacak?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimleri ile ilgili basına yansıyan hesaplamaların yanlış olduğunu belirterek, “Yalnız cumartesileri 12 saat gibi bir nöbet gelecek. 4 aile hekimi olarak düşündüğümüzde ayda bir defa 12 saat” dedi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hilton İstanbul Bomonti Otel’de Mersin Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldı. Bakan Müezzinoğlu, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele konusunda alacakları tedbirler ile ilgili sorduğu soruya Bakan Müezzinoğlu, “Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele, hükümet var. Sağlık Bakanlığı olarak en önemli konu başlıklarımızın arasında. Sekiz bakanlık birlikte bir çalışma yaptık. Burada iki şeyi önemsiyoruz. Koruyucu ve önleyici tedbirler. Önleyici tedbirleri İçişleri Bakanlığımız narkotik timler ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız gümrük kapılarında uyuşturucunun takibinde, bulunmasında bütün dinamikleri burada sağlayacak. Biz Sağlık Bakanlığı olarak koruyucu tedbirler kısmında yoğunlaşıyoruz” dedi.

“UYUŞTURUCU İLE İLGİLİ DANIŞMA HATTI KURACAĞIZ”

Uyuşturucu ile ilgili danışma hattı kuracaklarını belirten Müezzinoğlu, “Özellikle aile sağlığı merkezlerinde aile hekimlerimizin ilk defa muhatap olan ve ya bu anlamda sıkıntısı olan aile hekimleri ile iletişime geçecek. Alo uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattını kuracağız. Sosyal medya üzerinde de gerek internet üzerinden satışlar, haberleşmeler ve ya birbirlerini teşvik konusunda yakın takip ve internet üzerinden destek vermek, bilgilendirmek o kitle ile yakın irtibatta olarak çalışmalarımızın arasında değerlendirdiğimiz konu başlıklarımızdır” diye konuştu.

“BAĞIMLILAR YATARAK TEDAVİ OLABİLECEK”

Bağımlılığın bir sağlık sorunu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, bağımlı kişilerin yatılı tedavi alabileceklerini belirterek, “Bizim hastanelerimizi de sigara bırakma polikliniği var. Bunların konseptini uyuşturucu bağımlılığı polikliniği uzun süreçte bağımlılıkla mücadele çünkü bağımlılık yalnız sigara, uyuşturucu değil alkol bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı dolayısıyla yeni bir konsept ile bağımlılık polikliniği hastanemizde olacak. Bu da bir sağlık sorunudur, bir bağımlılıktır. Tedavi gerekiyordur. Hangi şekli oluyor ise oldun bağımlılık polikliniği, psikiyatri servislerimiz olan yerlerde bunların yatarak tedavi olabileceği alanları oluşturacağız” şeklinde konuştu.

AİLE HEKİMLERİNE AYDA 12 SAAT NÖBET

Bakan Müezzinoğlu bir gazetede yer alan aile hekimlerinin çalışma saatlerine yönelik haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

"Aile hekimlerinin çalışmaları hafta arası 5 gün 8 saat. Esnek mesai ile 4 tane aile hekiminin olduğu bir aile sağlığı merkezini düşündüğümüzde sabah saat 8.00 ile 16.00 arası 3 aile hekimi bu işi yapıyorsa diğer aile hekimi saat 13. 00’den, 14. 00’e akşam 20.00’ye kadar. Burada esnek saat düzenlemesi var. Yalnız cumartesileri 12 saat gibi bir nöbet gelecektir. O da 4 aile hekimi olarak düşündüğümüzde ayda bir defa 12 saat. Dolayısıyla 8 çarpı 5 gün dediğimizde 40 saat artı 12 dediğimizde 52 saat. Bunun basına yansıyan şekli yanlış bir hesaplama. Yalnız cumartesileri nöbet diğerler günler esnek mesaili düzenleme".
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER