ÖNE ÇIKANLAR :
SAĞLIKTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 00:16

Ağrı kesici kullanırken bir kez daha düşünün!

Ağrı kesici kullanırken bir kez daha düşünün!

Her başımız ağrıdığında içtiğimiz ağrı kesiciler aslında faydadan çok zarar getiriyor.


Her başımız ağrıdığında içtiğimiz ağrı kesiciler aslında faydadan çok zarar getiriyor. Nöroloji Uzmanı Yardımcı Doçent Dr Sevda Sarıkaya ağrı kesici kullanımı ile ilgili yanlış bilinenleri anlattı.

Sık sık baş ağrısı yaşadığımız yoğun iş hayatı bize ilaç kullanmaktan başka çözüm sunmuyor ancak ağrı kesici almadan önce bir kez daha düşünün.

Ülkemizde görülen baş ağrısı sebeplerinden biri gerilim tipi baş ağrısı, diğeri ise migrendir. Migren daha çok kalıtsaldır. Eğer bu iki baş ağrısı tipne sahipseniz mutlaka tedavi görmeniz gerekir. İlaç almak sadece kısa süreli olarak baş ağrısını kesecektir. Ağrı çoğaldıkça tekrar ağrı kesici almak sizi bir kısır döngünün içine sokar. Bütün bunların sonucunda ağrı kesici kullanmaktan kaynaklanan baş ağrıları oluşacaktır. bunun tıptaki adı “Ağrı Kesici Kötüye Kullanımı Baş Ağrısı”dır.

Eğer bir ayda ikiden fazla ağrı kesici alma ihtiyacı duyduğunuz zaman doktorunuza başvurmalısınız. Ardından doktorunuz sizi periyodik olarak takibe alacaktır. Doktor, hastanın ağrı kesici alma sıklığını düşürecektir.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER