ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 13:25

Yeni HSYK üyeleri göreve başlıyor

Yeni HSYK üyeleri göreve başlıyor

HSYK 4 yıllık görev süresi biten üyelerinin yerine seçilen ve atanan yeni üyeleri göreve başlıyor.


Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSYK) 4 yıllık görev süresi biten üyelerinin yerine seçilen ve atanan yeni üyeleri göreve başlıyor.

22 asıl 12 yedek üyesi bulunan HSYK'ya, birinci sınıf adli ve idari yargı hakim ve savcılar arasından 12 Ekim'deki seçim yoluyla 10 asıl, 6 yedek üye girdi.

Yargıtaydan 3 asıl, 3 yedek, Danıştaydan 2 asıl, 2 yedek, Adalet Akademisinden 1 asıl, 1 yedek üyenin seçildiği Kurulda, Adalet Bakanı ve müsteşarı doğal üye oluyor. Diğer üyelerin 4'ü cumhurbaşkanı tarafından hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından doğrudan atandı.

ÜYELERİN İSİMLERİ

Buna göre, Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Yargıtay kontenjanından 3 asıl, 3 yedek üyenin seçimini yaptı. Yargıtay üyeleri Yakup Ata, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik HSYK'nın asıl, Salih Sönmez, Ali Eryılmaz ve Alp Arslan da yedek üyeleri oldu.

Danıştay Büyük Genel Kurulu ise Danıştay kontenjanından 2 asıl, 2 yedek üyeyi seçti. Taci Bayhan, Şaban Işık asıl, Hasan Turgut ve Emin Sınmaz yedek üye olarak belirlendi.

HAKİM VE SAVCILAR ARASINDAN SEÇİM

HSYK'nın adli ve idari yargı kontenjanından üyelerini belirlemek için ise 12 Ekim'de hakim ve savcılar arasında seçim yapıldı.

Buna göre, Kurul'un adli yargıdan 7 asıl üyesi Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik ve Turgay Ateş, 4 yedek üyesi ise İlker Çetin , Selahattin Menteş, Zeynep Şahin ve Orhan Gödel oldu.

HSYK'nın idari yargıdan asıl üyeliğine Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen, yedek üyeliğine ise Cafer Ergen, Mehmet Gökpınar seçildi.

Türkiye Adalet Akademisi kontenjanından asıl üyeliğe Ömer Kerkez, yedek üyeliğe Rifat İnanç'ın seçilmesiyle, Kurul'un seçimle gelen üyeleri tamamlandı.

ATAMAYLA 4 ÜYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hukukçu öğretim üyeleri ve avukatlar arasından 4 üyenin doğrudan atamasını yapmasıyla Kurul'un 22 üyesi tamamlanmış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl üyeliklere, avukatlar Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Şirin Ünsel ve Aysel Demirel'i atadı.

Kurul'un tek kadın asıl üyeleri, Erdoğan'ın atadığı iki kadın üye Ünsel ve Demirel oldu. 12 Ekim'de hakim ve savcılar arasında yapılan seçimde tek kadın üye olarak Kurul'a giren Zeynep Şahin Kurul'un yedek üyesi olmuştu.

Yapılan seçimler ve atamalarla 22 ismin de yeniden belirlendiği HSYK üyeleri yarın göreve başlayacak. Kurul'un Salı günü saat 09.30'da ilk toplantısını yapması bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSYK üyelerini seçti
KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER