ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2014 Cuma 21:40

Ak Parti'de görev değişimi

Ak Partide görev değişimi

AK Parti MKYK toplantısında yeni yönetim kurulunda 3 isim değişti. En dikkat çekici değişiklik ise Beşir Atalay'ın Hüseyin Çelik'in yerine parti sözcülüğü görevine getirilmesi oldu. Atalay değişikliği "Sürpriz oldu" şeklinde yorumladı.


AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yeni Genel Başkan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk kez toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantıda iktidar partisinin yeni A takımı belirlendi.

ÇELİK YERİNE ATALAY; KURTULMUŞ YERİNE MUŞ GETİRİLDİ

Buna göre başbakan yardımcılığı görevini bugün Yalçın Akdoğan'a teslim eden Beşir Atalay, Hüseyin Çelik'in yerine AK Parti Sözcülüğü ile Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Numan Kurtulmuş'un yürüttüğü Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine de İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirildi.

Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı da Malatya Milletvekili Öznur Çalık oldu.

ATALAY ve ÇELİK AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Açıklamayı MKYK toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay yaptı.

İlk olarak Hüseyin Çelik söz aldı ve kendisiyle ilgili görev değişimini şu ifadelerle açıkladı:
"Bazı göre değişiklikleri oldu. Ben 2009 yılından bu yana parti sözcülüğü görevini yürütüyordum. Sayın Başbakanımız çağırdı ve görev değişikliği yapmak istediğini söyledi. Bu göreve son olarak Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay'a devretmemi söyledi. Beni de yanında yakınında danışman olarak arzu ettiğini söyledi. Bugün bu görevdesiniz yarın başka görevdesiniz. Partimizin neferi olarak çalışmalara devam edeceğiz. Partimizin millletle olan yolculuğunda payidar olamsı için elimizden geleni yapacağız."

Çelik sözlerinin ardından "Ben burada kendisiyle musafa edip sembolik devir teslimi yapmış olalım" diyerek sözü Beşir Atalay'a bıraktı.

ATALAY: BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

Beşir Atalay ise konuşmasına "Benim için de sürpriz olan bir görev değişikliği oldu" diyerek başladı.

Bugün başbakan yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan'a bıraktığını hatırlatan Atalay, şunları söyledi:

"Daha bugün yeni başbakan yardımcımıza görevimi teslim etmiştim. Burada yeni bir görev değişimi oldu. Bizlerin kardeşliği çok derindir. Hüseyin hocamla kardeşliğimiz çok derindir. Kendisi en yakın danışman konumunda görev yapacak, yine birlikte olacağız. Bu kadar uzun yıllar bu görevi yürüttü. Şimdi ben yürüteceğim. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum."

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER