ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Şubat 2014 Pazar 09:51

Uyku gözümüze haram olur

Uyku gözümüze haram olur

Davutoğlu, Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) partisinin Aksaray Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Dünya’nın neresinde olursa olsun, bir tek vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse, o yaş yüreğimize ateş olur ve bizim yüreğimize düşer. Ondan haber alıncaya kadar, onu o zor şartlardan kurtarıncaya kadar, uyku gözümüze haram olur" dedi.

Partililere hitap eden Davutoğlu, her şehrin ve milletin bir misyonu olduğunu belirterek, "Herkes tarih içinde kendine bir misyon biçtiğinde, o tarihe anlam katar. Bütün mevkilerin ve makamların geçici olduğunu anlatmıştık. İsmimizin önüne ve arkasına gelen hiçbir unvan, Allah’ın kulu olmaktan daha yüce değildir. Bütün makamlar geçicidir. Bakanlıklar, milletvekillikleri, belediye başkanlıkları… Her bir makam, her bir unvan geçicidir ama bir tek, huzurunda kıyama durduğumuz Allah’ın kulu olmak bakidir ve bir tek o hesapla biz kıyama dururuz. Şimdi bu misyonu benimsemiş olanlar, hayatlarına anlam katar" diye konuştu.
“30 Mart bir kader seçimidir” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimden yasakladılar ki geride kalanların ümidi kırılsın, yürüyüşleri yavaşlasın diye. Daha büyük bir hızla yüründü ve iktidara gelindi. 2004 mahalli seçimlerinde Kıbrıs müzakerelerini yapıyorduk. Kıbrıs müzakereleri üzerinden üzerimize saldırdılar. Kıbrıs’ı istismar ederek, 'genç subaylar rahatsız' diyerek, başlıklar attılar. Elhamdülillah Kıbrıs davası eskisinden çok daha güçlü şekilde bugün ayaktadır. 2007 seçimlerine girerken Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girerken en büyük sıkıntıları yaşadık. 2009 seçimlerine girerken partimiz kapatılıyordu. Bütün bu engelleri aşan bu hareket, hiç merak etmeyin bu günü de kendi elleriyle hiçbir tereddüdü olmadan aşacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.”

Kardeşlik yürüyüşünü daha da kuvvetlendirerek, devam ettireceğiz

Davutoğlu, 2013'de Türkiye’yi karamsarlığa ve ümitsizliğe sevk etmek isteyenlerin olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“17 Aralık sonrası yaşananlarıyla hatırlanmayacak. 2013 bakın neyle hatırlanacak. Ezeli ve ebedi kardeşliğimizin bu topraklarda tahkim edildiği çözüm süreciyle hatırlanacak. Bugün Van’dan çok büyük bir acı geldi. Trafik kazasında 3 askerimizi kaybettik. Yüreğimiz dağlandı. Ama bir yıldır elhamdülillah hiçbir aileye kaza haberleri dışında, şehit haberi gelmedi ve gelmeyecek de inşallah. Birileri tekrar bu çatışma ortamından istifade ederek, Türkiye’deki iktidarı sarsmak isteyebilir. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu topraklardaki kardeşlik yürüyüşünü daha da kuvvetlendirerek, devam ettireceğiz.”
IMF’ye olan borcun 2013'de ödendiğini hatırlatan Davutoğlu, “Borç alan talimat alır, dedik. Bakın çok güzel ifadeler ‘dik dur eğilme, bu millet seninle’. Bu çok güzel ama dik durmak için kimseye borçlu olmamak lazım. Borçluysanız, size diyetini ödetirler. Ve onlarca yıldır bu memleketi dış borca mahkum edenler, 70 sente muhtaç edenler, bu milletin hayat damarlarını kesmeye çalışanlar, tekrar sahneye çıkmaya başladı. Hiç umutlanmasınlar, nasıl ki IMF’ye olan borç kapanmıştır, inşallah bir daha bu millet, borçlu olma zilletini yaşamayacak. Aksine herkese merhametle yakalaşan güçlü, kudretli ve şefkatli bir ülkenin temsilcileri olarak onurla dolaşacak” ifadelerini kullandı.

Başları dik dolaşıyorlar

Davutoğlu, geçen hafta Almanya’da olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Binlerce kardeşimiz, büyük bir salonu doldurup heyecanla Başbakanımızı karşıladı. Çünkü o kardeşlerimiz biliyorlar ki; son 10 yıl içerisinde, Almanya’nın her sokağında, Avrupa’nın her mahallesinde başları dik dolaşıyorlar. Güçlü bir ülkenin arkalarında olduğunun bilincinde dik dolaşıyorlar. İşte demokrasinin, milli iradenin gücü burada. Bu öz güveni devam ettireceğiz. Dünya’nın neresinde olursa olsun, bir tek vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse, o yaş yüreğimize ateş olur ve bizim yüreğimize düşer. Ondan haber alıncaya kadar, onu o zor şartlardan kurtarıncaya kadar, uyku gözümüze haram olur. Her bir vatandaşımız için hangi mezhepten, hangi etnik kökenden, hangi şehirden olduğu ayrımı olmaksızın...”

Partililerle bir araya geldi

Davutoğlu, Aksaray'a bağlı Sultanhanı ve Eşmekaya beldelerinde partililerle bir araya geldi.

Davutoğlu, Aksaray Üniversitesindeki AK Parti Aksaray Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nın ardından Sultanhanı ve Eşmekaya beldelerindeki partisinin seçim bürolarını ziyaret etti.

İlk olarak Sultanhanı beldesine giden Davutoğlu, Belediye Başkan Adayı Fahri Solak ile seçim bürosuna geçti.

Seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara yönelik balkona çıkarak bir konuşma yapan Davutoğlu, Sultanhanı beldesinin ilçe olması için her türlü çalışmayı yürüteceklerini kaydetti.

Bakan Davutoğlu'na burada yöresel halı hediye edildi.

Daha sonra Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesini ziyaret eden Davutoğlu, burada partililerle bir süre sohbet etti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER