ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2017 Cuma 22:04

Türkiye ile Moldova arasında işbirliği anlaşmaları

Türkiye ile Moldova arasında işbirliği anlaşmaları

Türkiye ile Moldova arasında imzalanan ortak bildirinin yanında, sosyal güvenlik, ekonomi, haber ile radyo ve televizyon alanında anlaşmalar imzalandı.


Türkiye ile Moldova arasında, imzalanan ortak bildirinin yanında, sosyal güvenlik, ekonomi, haber ile radyo ve televizyon alanında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Moldova Devlet Konukevi'nde düzenlenen imza töreninde, ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım ve Moldova Başbakanı Pavel Filip ortak bildiriye imza attı.

Türkiye ile Moldova arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması ve anlaşmanın uygulanmasına ilişkin idari anlaşma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Moldova Başbakan Yardımcısı ve Avrupa ile Entegrasyondan Sorumlu Dışişleri Bakanı Andrei Galbur tarafından imzalandı.

Anadolu Ajansı (AA) ile Moldova Devlet Haber Ajansı (Moldpres) arasındaki iş birliği anlaşması, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile Moldpres Başeditörü Simion Ropot imzaladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Moldova Ulusal Radyosu ve Televizyonu (TRM-Teleradio Moldova) arasındaki iş birliği protokolüne, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRM-Teleradio Moldova Başkanı Olga Bordeianu imza attı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Moldova Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Sektörünün Kalkınmasını Destekleme Kurumu (ODIMM) arasındaki mutabakat zaptını, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve ODIMM Genel Müdürü Iulia Iabanji imzaladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER