ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 16:29

Tuncel ve Demirtaş'a tehdide hapis cezası

Tuncel ve Demirtaşa tehdide hapis cezası

Ereğli ilçesinde, Silopi'deki eylem sırasında Emniyet Müdürü Murat Çetiner'e tokat atan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa 2 ay 14 gün hapis cezası verildi.


Ereğli'de ikamet eden Sedat Balaban (43), Tuncel'in yaklaşık 3 yıl önce Çetiner'e tokat atmasına kızarak 155 Polis İmdat hattını arayıp Tuncel ve Demirtaş'a yönelik tehditlerde bulundu.

Bunun üzerine 155 hattı kayıtları doğrultusunda Balaban hakkında kamu davası açıldı.

Soruşturma sırasında görüşüne başvurulan Tuncel, ihbar tutanağını okuduğunu belirterek, "İsmimi bizzat zikrederek öldürmekle tehdit eden, ayrıca hakaret eden şahıstan şikayetçiyim. Hakkında dava açılmasını istiyorum. Uzlaşmayı da kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

Balaban ise tutanaklara geçen savunmasında, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, olay tarihinde Tuncel'in emniyet müdürüne tokat atmasının gururunu kırdığını, bunun üzerine üzüntüsünü paylaşmak için emniyeti aradığını ileri sürerek, "Karşıma çıkan polisle görüşürken 'Tekrar böyle bir şey yapmaları durumunda Tuncel ve Demirtaş'ı indiririm' dedim. Tehdit etme kastım yoktu" görüşünü paylaştı.

Ereğli 2. Sulh Ceza Mahkemesi Balaban'ı Tuncel ve Demirtaş'ı tehditten 2 ay 14 gün hapisle cezalandırdı, hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulamasına yer olmadığına karar verdi.

Sanığın tepkisi

Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık problemleri nedeniyle yaklaşık 4 ay önce verilen mahkeme kararına rağmen, cezaevine konulmadığını belirterek, cezasının infazı için 10 gün içinde ilgili kurumlara teslim olmasına yönelik çağrı kağıdı geldiğini söyledi.

Kendisinin de tehdit edildiğini ileri süren Balaban, "Yasaların verdiği cezaya razıyım ama bunlar yasaları bildiği halde neden polise tokat atıyorlar? Onlara barış süreci sunuldu ancak kendileri hala kışkırtma amaçlı çocukları kullanıyorlar. Bundan rahatsızım" diye konuştu.

Balaban, cezasının ertelenmesi için cumhuriyet savcısıyla yeniden görüşeceğini kaydederek, "Bu kişiler sağa sola, polis ve askerlerimize zarar veriyor, ben sadece devleti koruma amaçlı bu eylemi yaptığım halde ceza neden bana geliyor" dedi.

O dönem Şırnak Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapan Murat Çetiner, Silopi ilçesinde 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP'lilerle yaşadığı tartışma sonrasında, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in tokatlı saldırısına uğramış ve Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada, Tuncel'den 36 bin 720 lira tazminat almıştı.

Çetiner, Tuncel'den aldığı tazminatın ilk taksitiyle Şırnak'ta eğitim gören öğrencilere çeşitli hediyeler almış ve zarflar içerisinde yardıma muhtaç çocuklara para yardımında bulunarak gündeme gelmişti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER