ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2014 Perşembe 10:40

Tüm gözler YSK'daki paralel yapılanmada

Tüm gözler YSKdaki paralel yapılanmada

Listeleri geç teslim etmesine rağmen İstanbul-Sarıyer'de CHP'ye seçim için onay verilmesi, tüm gözleri YSK'daki paralel yapılanmaya çevirdi.


30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala paralel yapının Yüksek Seçim Kurulu'ndaki (YSK) uzantıları aracığıyla sandıkları sabote etme girişiminde bulunacağı belirlendi. Sandık sonuçlarına yapılacak itirazlar sonucu devreye girecek olan YSK'daki kripto hakimler, oy sayımlarını AK Parti aleyhine çevirecek. Bugüne kadar umut bağladıkları noktalardan elleri boş dönen paralel yapı, YSK vasıtasıyla Türk siyasetini dizayn etmeye çalışacak. YSK üyelerini ikna eden örgüt, bunun ilk meyvesini Sarıyer'de topladı. İlçe Seçim Kurulu'nun kararını YSK'ya bozduran şebeke, bunu seçim günü ve sonrasında yurt çapında uygulamaya koyacak. Sandıklara yapılan itirazlarda AK Parti aleyhine sonuçlar çıkartarak oy oranını düşürmeye çalışacağı öğrenilen örgütün, bunu yaparken 'kripto' hakimlerden faydalanacağı belirtiliyor.

İSTEYENE ELEMAN VAR

Kaos planları tek tek ortaya çıkartılan örgüt, paralel hakimler vasıtasıyla AK Parti'nin oylarını sandıklarda ve sayımlarda buharlaştıracak. Örgüt üyesi devlet memurlarından seçimlerde görev almalarını isteyen şebeke, oy potansiyeli az olan ve sandık müşahidi bulmakta zorlanan partilere de 'eleman' temin edecek. Sandığa yönelik çok boyutlu planlarıyla milli iradeyi rehin almayı hedefleyen örgüt, oy sayımında AK Parti'ye verilmiş oyları adeta 'didik didik' edecek. Mührün, basılacağı bölgenin dışına kayması durumunda geçersiz sayılacak oylar için sandık başında itiraz edecek kimsenin bulunmaması da örgütün hedefleri arasında. Mühür kumpasıyla onbinlerce oyu geçersiz kılmayı hedefleyen örgüt, AK Parti'nin oylarını düşürmeye çalışacak.

HAKİMLER DE GÖREVDE

AK Parti'ye karşı illegal çalışmalarına hız veren şebeke, seçim günü stratejisini de belirledi. 100 bin dolayında örgüt üyesiyle sandık başında yerini alacak yapının, kendilerine bağlı haber ajansı kanalıyla bilgileri de çarpıtarak sunacağı ileri sürülüyor.

Servis edilecek haberlerde, İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde AK Parti seçim yarışında geride gösterilecek. AK Parti'nin oylarını düşük göstererek 'algı yönetimi'nde başarılı olmayı planlayan çevreler, gerçeği yansıtmayan haberlerle 'AK Parti kaybetti' imajı oluşturup müşahitleri de sandık başından ayırmayı hedefliyor.

Müşahitlerin sandıklardan ayrılmasıyla birlikte ise oylar üzerindeki manipülasyon daha rahat gerçekleşecek. Örgüt, il ve ilçelerdeki sandıklara ilişkin AK Parti'nin itirazlarını akamete uğratmak için de bazı yargı üyelerini kullanacak.

İşaret fişeği Sarıyer

AK Parti'li il ve ilçe yönetimlerinin, YSK İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına yapacakları itirazlar, bu kurullarda yer alacak paralel hakimler vasıtasıyla geçersiz hale getirilecek. Bunun son örneği İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yaşandı. Geçmişte aday bildirimindeki ufak gecikmelerden ötürü MHP ve Saadet Partisi seçimlere girme hakkını kaybederken, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na listeleri saat 17:00'den sonra teslim eden CHP için aynı yaptırım uygulanmadı. İstanbul İl Seçim Kurulu, itirazlara rağmen Sarıyer'de CHP'nin önünü açtı. Kozmik hakimlerin, 30 Mart'ta AK Parti'nin itirazlarına muhalif tavır takınacağı belirtiliyor.

Her hata ortalığı karıştırır

Paralel örgüte bağlı haber ajansı, 2009 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara'daki seçim sonuçlarıyla tartışmalara neden olmuştu. Ajans, Beşiktaş'ın seçim verilerini, Beyoğlu'nun verileri gibi yansıtınca AK Parti ve CHP teşkilatları arasında tartışma çıktı. Yapılan açıklamada bunun sehven olduğunu iddia edilirken, ilk sonuçlara göre Beyoğlu'nda seçimi CHP'nin kazandığı zannedilmişti. Bunun üzerine AK Parti'li sandık müşahitleri seçim yerlerini terk ederek, Beyoğlu teşkilatına dönmüşlerdi. Ajansın kasıtsız olduğunu iddia ettiği yanlış veri girişi yüzünden AK Parti, Beyoğlu'nda seçimleri kaybetme tehlikesi yaşamıştı.

YENİŞAFAK

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER