ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 14:05

TBMM'nin yasama çalışmaları başlıyor

TBMMnin yasama çalışmaları başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. Dönem 5. Yasama Yılı'na 14 Ekim Salı günü başlıyor.


AK Parti, CHP, MHP ve HDP Grup toplantılarının ardından Meclis Genel Kurulu'nda soruşturmanın gizliliğinde avukatların belge ve bilgilere ulaşmasını engelleyen tek maddelik Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek. Teklife göre soruşturmanın amacını tehlikeye düşürme durumunda, avukatların dosya içeriğini inceleme ya da belge örneği alma yetkisi kısıtlanabilecek. Müdafiinin dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecekse Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hâkim kararıyla kısıtlanabilecek. Yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanakla bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar için bu kısıtlama uygulanmayacak. Müdafi, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiği tarihten itibaren dosya içeriğini ve muhafaza altına alınmış delilleri inceleyebilecek, bütün tutanak ve belgelerin örneklerini harçsız alabilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise bir saat süreyle milletvekillerinin sözlü sorularını cevaplayacak. Ayrıca CHP'de Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den boşalan grup başkanvekilliği için seçim yapılacak. Seçim kapalı grup toplantısında gerçekleştirilecek.

Volkan Bozkır'ın Avrupa Birliği (AB) Bakanı olması dolayısıyla boşalan TBMM Dışişleri Komisyonu ile Naci Bostancı'nın AK Parti Grup Başkanvekili olması sebebiyle boşalan Milli Eğitim Komisyonu başkanlıkları için de seçim yapılması bekleniyor.

Meclis Adalet Komisyonu'nda da hakim ve savcıların maaş artırımını içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan teklifi ele alınacak. Teklife göre 15.000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenecek.

TBMM KİT Komisyonu ise bazı kamu iktisadi teşebbüslerin 2011-2012 yılı hesaplarını denetlemeye, 15 Ekim Çarşamba gününden itibaren başlayacak.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER