ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 19:54

TBMM Başkanvekili Akşener Kocaeli'de


TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "30 Mart'ta hem hırsızlıkların aklanmayacağına hem de şımaran, azıtan, her türlü tavizle Türkiye'nin her köşesine fitne yağdıran, ülkeyi bölmeye gayret eden o kesime de 'evet' veya 'hayır' denilecek" dedi.
Partisinin Körfez ve Derince ilçelerinde düzenlediği mitinglerde konuşan Akşener, pazar günü yapılacak seçimlerde sadece belediye başkanın seçilmeyeceğini, aynı zamanda MHP'nin, 2015 iktidarının alternatifi olarak seçileceğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında toplumun bir bölümünü terörist, bir bölümünü de haşhaşi ilan ettiğini öne süren Akşener, şöyle devam etti:
"Ben Kocaeli'nin kızıyım, ben bu toprakların kızıyım. Burası benim ana baba toprağım. Kocaeli, Türkiye'nin bir özetidir. Bugüne kadar hiç fark etmediğimiz şeyi, deprem olduğunda fark ettik. Türkiye'nin her iline, her köyüne cenaze gitti ilimizden. Bizim komşumuz ilişkilerimizi, bizim kardeşlik hukukumuzu, bizim düzenimizi, dirliğimizi, refahımızı, istikrarımızı, bugüne kadar bozabilen olmamıştı."
Başbakan Erdoğan'ın, ülkücüleri "Fatiha bilmezler" diye suçladığını ifade eden Akşener, "Ama, gördük ki Fatiha'yı Google'dan öğreniyormuş arkadaşlar" şeklinde konuştu.
Türk kelimesinin üzerinde uzun zamandır bir kavga olduğunu, batının ortaya koyduğu bu kavganın bir parçasının da bugünkü iktidar olduğunu iddia eden Akşener, "Türk sözüyle niçin kavga edilir? Türk, Avrupalı tarafından Müslüman olarak görülür de ondan. Türk aynı zamanda İslam'ın yayılan yüzüdür. İslam'ın Fatih yüzüdür, fütuhat yüzüdür. Dolayısıyla Türkü, batılı Müslüman bilir. Onun için Türk ile Türk kelimesiyle uğraşılır" dedi.
Türklüğü bugüne kadar kadınların muhafaza ettiğini belirten Akşener, şunları kaydetti:
"Çünkü onlar Türklüğün, Müslümanlığın değerlerini evlatlarına öğrettiler. Abdestsiz süt vermediler evlatlarına. Niye vermediler? Harama el uzatmasın diye. Helal haram karşısında çocuğunu, evladını sütüyle tehdit eden sadece Türk kadınıdır. Türk kadını, 'Eğer harama el uzatırsan, sütümü haram ederim' der. Bu, hiçbir Müslüman ülkede yoktur."
Akşener, konuşmasının ardından partisinin Derince Belediye Başkan adayı Halit Altuntaş ve Körfez Belediye Başkan adayı Salih Şirin için vatandaşlardan destek istedi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER