ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2013 Cuma 20:40

"Kılıçdaroğlu devlet adamı gibi davranmalı!"

"Kılıçdaroğlu devlet adamı gibi davranmalı!"

Sosyalist lider Swoboda, CHP'nin bu haliyle kendilerine partner olamayacağını ifade etti. İşte o sözler...


AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantısını iptal etmeden hemen önce bir grup Türk gazeteciyi kabul ettiği ve CHP liderine ağır eleştiriler yönelttiği ortaya çıktı.

Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) elde ettiği görüşme notlarına göre, Swoboda, "CHP'yi birlikte çalışma amacıyla davet ettiklerini, ancak Kılıçdaroğlu'nun kabul edilemez dediği lafları ve CHP'nin bazı konularda muğlak tavır takınmasından dolayı birlikte çalışmalarının mümkün gözükmediğini" söyledi. Swoboda, CHP'den Kürt sorununun çözümü, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokrasi ve askerin rolünün azaltılması konusunda net tavır beklediklerini ifade etti. 'CHP artık karar vermeli' diyen Swoboda, "Aile tipi gevşek bir yapı olan Sosyalist Enternasyonel'de yer almak başka, bizi ortak edinmek istemeleri ise tamamen başka şey. CHP'liler bizimle ancak bazı prensiplerde anlaştığı takdirde partner olabilirler." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı Esed'e benzetmesinin kanul edilemeyeceğinin altını çizen Sosyalist lider, "Sayın Erdoğan ile farklılıklarını nazik bir şekilde ifade etme yolunu bulamadığı takdirde kendisiyle partner olamayacağımız net bir şekilde söyledik." ifadesini kullandı. Erdoğan'ın kendisinin müttefiki olmadığını, ancak seçilmiş bir lider olarak kendisine saygı duyduğunu belirten Swoboda, "Kılıçdaroğlu her zaman sadece bir muhalefet lideri gibi değil bir devlet adamı gibi de davranmalı." sözlerini kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin bir dil sürçmesi olması halinde Avrupa Parlamentosu sosyalistleri ile konuşmaya devam edebileceğini, ancak CHP'nin tavrının bu olması halinde konuşmanın anlamsız olduğuna dikkat çekti.

Yaklaşık bir saat süren gazeteciler-Swoboda görüşmesine Today's Zaman'dan Abdullah Bozkurt, Milliyet gazetesinden Mehveş Evin, CNN Türk'ten Şirin Payzın, Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu katıldı. Grup, Brüksel'de daha önce belirlenmiş bir program çerçevesinde Swoboda ile görüşmeye geldi. Kılıçdaroğlu'nun toplantısı bu grup görüşmesi sonrasına planlanmış, ancak çıkan kriz nedeniyle iptal edilmişti.

HABERİN GEÇMİŞİ İÇİN AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ...





KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER