ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 00:51

Son yılların en uzun MGK'sı

Son yılların en uzun MGKsı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez başkanlık ettiği MGK toplantısı bugüne kadar en uzun süren toplantı oldu.


Erdoğan’ın ilk kez “Cumhurbaşkanı” sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı olağan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 9 saat süren ve “Postmodern darbe” diye tanımlanan 28 Şubat MGK’sının süresini de aşarak devlet kayıtlarına en uzun MGK olarak geçti.

Çankaya Köşkü’nde saat 14.25’de başlayan MGK’nın toplantı süresi 9 saati aştı. MGK’nın uzamasının son dönemde artan PKK terörü ve çözüm sürecinin tehlikeye girmesi, Kobani’de yaşananlar ile bu kapsamda IŞİD’le mücadele ve Peşmerge güçlerinin Türkiye’den geçişi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği “Paralel yapılanma” olarak nitelenen Gülen Cemaati ile mücadele gibi hassas konuların yoğunluğundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

PEŞPEŞE İDDİALAR

Son dönemde MGK toplantıları yaklaşık 5-6 saat sürüyordu. Son yılların en uzun MGK’sı 2009 Haziran’ında yapılmıştı. 7 saat 40 dakika süren bu MGK’nın, “İrticayla mücadele eylem planı” belgesi nedeniyle tartışmalı geçtiği iddia edilmişti.

YENİ ASİL ÜYELER

MGK’ya Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ilk kez “asil üye” olarak katılırken, Ahmet Davutoğlu da MGK’de ilk kez Başbakan koltuğuna oturdu.

(Hürriyet)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER