ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 17:20

Somali Federal Meclis Başkanı, Ankara'da


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Dileriz ki komisyon somut bir neticeyi ortaya kor, üzerinde uzlaşabildikleri bir anayasa metnini ortaya kor. Tabii koyamazsa önümüzdeki zaman darlığı ortada" dedi.
     Bozdağ, Başbakanlık Merkez Bina'da Somali Federal Meclis Başkanı Muhammed Osman Cevari'yle görüştü.
     Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Bozdağ, Cevari ile Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımları konuşma imkanı bulduklarını ifade ederek, Cevari'nin Somalililerin teşekkürlerini ilettiğini ve yardımların Somali'de yaptığı değişimi vurguladığını dile getirdi.
     Bir gazetecinin TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili sözlerini hatırlatması üzerine Bozdağ, yeni anayasanın 2011 seçimlerinde tüm siyasi partilerin meydanlarda vatandaşlara taahhüt ettiği bir husus olduğunu söyledi.
     Seçim sonrasında uzlaşma komisyonu kurulduğunu ancak çalışma süresi içerisinde üzerinde uzlaşılabilen bir taslağın ortaya koyulamadığını kaydeden Bozdağ, 3 aylık süre uzatması yapıldığını, bu süre içerisinde de herhangi bir neticenin ortaya çıkmadığını ifade etti.
     Bozdağ, şunları söyledi:
     "Dileriz ki komisyon somut bir neticeyi ortaya kor, üzerinde uzlaşabildikleri bir anayasa metnini ortaya kor. Tabii koyamazsa önümüzdeki zaman darlığı ortada. 2014'te mahalli idareler seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi arkasından milletvekilliği seçimi. Seçim meydanlarında herkesin olduğu zamanda, anayasa çalışması yapmanın fiili imkansızlığı da çok açık bir şekilde gözüküyor. O yüzden biz sürekli bir şekilde zamanın etkin ve verimli kullanılması ve bu işin zamana yayılmadan eldeki zaman iyi kullanılarak kısa sürede tamamlanmasını hep dile getirdik. Ama maalesef arzu ettiğimiz netice çıkmadı. Bakalım Meclis Başkanımızın toplantılarında ne görüşülecek, kararlar çıkacak onu hep beraber göreceğiz."
     Cevari de yaptığı açıklamada, ziyaretlerinin Türkiye'nin desteğinden dolayı teşekkür etme amacıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.
    
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER