ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2013 Salı 16:56

Sırrı Süreyya'dan fıkralı Sarıgül yazısı

Sırrı Süreyyadan fıkralı Sarıgül yazısı

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder BirGün gazetesinde rakibi Mustafa Sarıgül'ü değerlendirdi.


HDP Genek Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, yazısında Sarıgül'ün asla aranılan adam olamayacağını dile getirdi.

İŞTE SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN O YAZISI;

Gürbüz Çapan’ın BirGün’de Gülşah Karadağ’la yaptığı röportajdaki yaklaşım üzerinde durmakta fayda var.

Dile getirdiği tespitler sadece kendisiyle sınırlı olsaydı işimiz kolaydı. Bir kahve içimi konuşur, dertleşirdik.

Gel gelelim durum böyle değil. Çapan gibi düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. “Mesele bizim için solun ne kadar unsuru varsa, toparlanmasını sağlamaktır. Bunu Sarıgül’le yaparız, Kırmızıgül’le yaparız. Şu an bu toparlanmayı sağlayacak en iyi isim o görünüyor.” Bu sözler Çapan’a ait.

Arkadaş biz ne hallere düşmüşüz de haberimiz yok! Solun ne kadar unsuru varsa Sarıgül toparlayacakmış ha! İnsanın bırak dağınık kalalım diyesi geliyor.

Tuzsuz Deli Bekir diye bir bektaşi tiplemesi vardır Anadolu folklorunda. Bektaşi meşreptir. Bir gün mahallede bir cenaze olunca yıkayıp defnedecek adam bulamamışlar. Bir bakmışlar Deli Bekir şarabını açmış demlenmekte. Zor şer ölüyü yıkatmışlar. Deli Bekir mevtayı yıkadıktan sonra kulağına eğilip bir şeyler fısıldamış. Ahali meraklanıp sormuş “Rahmetlinin kulağına ne dedin?” diye. “Sen şimdi öbür dünyaya gideceksin, sana sorarlar dünyanın ahvali nicedir diye. Sen Deli Bekir imam olmuş de onlar gerisini anlarlar” diye cevaplamış. Bunu mesela Terzi Fikri’ye ya da onun yoldaşlarına anlatacak cesarette birisi bu “dağınık sol”da var mıdır bilmiyorum. Çapan’a da tavsiye etmem. Bize söyledi, bari onların ruhunu muazzep etmese iyi olur. Solu toparlamak Sarıgül’ün ne kadar derdidir? Bunu hangi yöntem ya da müktesebatla yapacaktır?

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER