ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2014 Pazartesi 23:20

Seçim öncesi önemli görüşme

Seçim öncesi önemli görüşme

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili siyasi partileri ziyaret edecek.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik temas turları kapsamında, yarın, çarşamba ve cuma günü bazı siyasi partileri ziyaret edeceği bildirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Bahçeli'nin siyasi partilere gerçekleştirileceği ziyaretler hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin, herhangi bir muhalefet partisinin siyaset anlayışının ötesinde, Türkiye'nin topyekun geleceğini ilgilendiren önemli bir husus olduğunu" belirten Yalçın, cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın huzuruna çıkacak bir çatı adayının özelliklerinin ve partilerinin arayışlarına dair gerekçelerin Bahçeli tarafından daha önce kamuoyuna açıklandığını anımsattı.

Yalçın, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ağustos ayında cumhurbaşkanını halk seçeceğine göre, yüzde 43'ün veya bir kişinin istediği cumhurbaşkanı adayının dayatılması, yüzde 57'ye saygısızlık olacaktır. O halde halkın kahir ekseriyetinin tasvibinin aranması yerinde olacaktır. Cumhurbaşkanının kahir ekseriyetle seçilmesi sayesinde milli mutabakata yakın bir sonuç elde edilmiş olacaktır. Partimizce üzerinde titizlikle durulan husus da bunun sağlanmasıdır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin siyasi birikimini ve Türk devlet geleneğini esas alan girişimleri sonucunda şimdiye kadar hayattaki sivil cumhurbaşkanları ve TBMM Başkanı ile görüşülmüştür."

Temas turlarının, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla devam edeceğini ifade eden Yalçın, açıklamasında, MHP lideri Bahçeli'nin yarın Saadet Partisini, 28 Mayıs'ta Büyük Birlik Partisini, Demokrat Partiyi ve Demokratik Sol Partiyi, cuma günü ise Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret edeceğini belirtti.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER