ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Haziran 2014 Pazar 13:50

Sebahat Tuncel: Çözüm süreci yasal zemine kavuşturulmalı

Sebahat Tuncel: Çözüm süreci yasal zemine kavuşturulmalı

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, iktidarın çözüm sürecini yasal zemine kavuşturması için önünde engel kalmadığını söyledi.


HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Şimdi barış için niye duruyorsunuz? Öcalan’ın başlattığı süreç, olmazsa olmaz süreçtir. Ne bekliyorsunuz?" dedi. Tuncel, sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydederek, süreci bozmaya çalışanlarla da mücadele edeceklerini dile getirdi.

Sebahat Tuncel, HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada çözüm sürecine değindi. Sürecin yasal zemine kavuşturulması gerektiğini ifade eden Tuncel, "Türkiye halkları barış istiyor. Kendisinin içinde yer almadığı bir süreç kabul etmiyor." diye konuştu.
HDP’nin halkın sözünü söyleyeceği tek parti olduğunu savunan Tuncel, "Biz bu sistemi beğenmiyoruz. Toplum üzerinde terör estiren, gençleri ölüme hapseden, doğamızı tahrip eden bu zihniyeti kabul etmiyoruz. O yüzden biz yönetime talebiz. İşçi sınıfı, Alevilere, kadınlara, demokrat Müslümanlara, Kürt ve Türk halklarına diyoruz ki: gelin birlikte yürüyelim. Biz bu yolculuğu başlattık şimdi bu yolculuğu yürütme meselesidir. Barış Türk ve Kürt’ün barış meselesi değildir. Türkiye HDP ile değişecek. Önümüzdeki dönem kolay değil. Sorumluluklarımız çok fazla arttı. Mücadelemizi yükseltmek görevimiz. Demokratik Cumhuriyeti inşa edeceğiz. Sadece Kürtlerin değişmesi de yetmez, Laz ve Çerkez’i de değişmeli." açıklamasını yaptı.

ÖCALAN'IN MEKTUBU OKUNDU

Pervin Buldan ise Abdullah Öcalan’ın mektubunu kongrede okudu. Kongereye, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk mesaj gönderdi.
Bu arada Kuzey Irak, KKTC, Norveç ve Almanya’dan da bazı politikacılar ile elçiliklerden katılan diplomatlar da kongreyi takip ediyor.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER