ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2013 Perşembe 08:59

Sarıgül AK Parti oylarını bekliyor

Sarıgül AK Parti oylarını bekliyor

Sarıgül hangi partiden ne kadar oy beklediğini açıkladı.


CNN Türk’te yayınlanan ‘Aykırı Sorular'a katılan Sarıgül, seçmen kitlesi hakkında tartışmaya açık bir şekilde konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’ye katılımı, belediye başkan adaylığı ve gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'CHP'NİN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPTIM'

CHP ’ye katılması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hafta sonu kendisi hakkında karar alacak olan CHP Parti Meclisi üyelerine, 1974’ten beri CHP’li olduğunu anımsatarak, “Ben Partinin her kademesinde görev yapan bir arkadaşınızım” mesajı gönderdi.

HANGİ PARTİDEN NE KADAR MI OY ALIRIM

Sarıgül seçmen ile alakalı konuştu. Sarıgül "ben herkesten oy alacağıma inanıyorum. Ak Parti seçmenin yüzde 18’i, BDP seçmenin yüzde 65’i, Milliyetçi Hareket Partisi seçmenin büyük bir bölümü ‘Sarıgül’e oy veririz’ dedi.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSU

Sarıgül gündemdeki bir diğer konu olan meclise başörtüsü ile girilmesi konusuna da değindi. Sarıgül "başı açık olan da başı kapalı olan da bizim olmalı. Biz inançlarından, giyimlerinden, kuşamlarından dolayı kimseyi yargılamamız lazım ama bunu yaparken İktidar da sadece kendi düşüncelerinin özgürlüğünü savunmamalı. Örneğin, cemevlerinin ibadethane olması konusu, Diyanet’ten Alevi yurttaşlarımızın pay alması konusunu da aynı ölçüler içerisinde planlaması lazım. Örneğin, CHP Milletvekili Sayın Şafak Hanımefendi Meclis’e pantolonla girdiği zaman ona da hayır dememek lazım." diye konuştu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER