ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2013 Cuma 13:49

"Çocuklarınız 'Şarıbül leyli vennehar' olmasın"

"Çocuklarınız Şarıbül leyli vennehar olmasın"

Kemal Kılıçdaroğlu'na "CHP ne zamandan beri rakıcı?" diye seslenen Başbakan Erdoğan'dan alkolle ilgili önemli uyarılar...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alkolle ilgili TBMM'de görüşülen düzenlemeye ilişkin "Afedersiniz, ufacık çocukların 'şarıbül leyli vennehar' olmasını istemiyoruz. Yani gece gündüz içen, gece gündüz 'sekir' halinde kafa kıyak dolaşan bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak, diri olacak, bilgi ile mücehhez olacak. Bunun adımlarını atıyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada alkolle ilgili düzenlemeye de değindi. Erdoğan, "Dün gece sabah saat 7'ye kadar süren alkolle, tütünle, uyuşturucu vs. ile ilgili bir yasal düzenleme yaptık. Ve bu yasal düzenleme ile ilgili MHP'nin desteği vardı, CHP'nin de kösteği vardı. Ama Ya Rabb'im neler söylüyorlar neler." diyerek düzenlemeye ilişkin görüşlerini aktardı.

"BU İŞ İLK DEFA TÜRKİYE'DE YAPILMIYOR"

Erdoğan, "İşte siz Türkiye'de alkolü yasaklıyorsunuz. Yav biz Türkiye'de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasa'nın 58. Maddesinin gereğini yapıyoruz. Bunu yaparken de diyoruz ki camilere eğitim öğretim kurumlarına 100 metre mesafede olması gerekir. Ve bunun reklamı, tanıtımı, yazılı görsel, işte sosyal medya, yani her türlü internet medyasında reklamını yasaklıyoruz, yapılan iş bu. Niye? Bir devlet gençliğini, insanını tabi ki kötü alışkanlıklardan koruyacak. Biz bunu teşvik mi edelim? Bu yapılan iş ilk defa Türkiye'de yapılmıyor. Dünyanın neresine gidersen git Amerika'sında da Batı'da da bütün bu uygulamalar var. İçebileceğiniz yerler belli. Bütün bunlar çok açık ortadayken, hele hele bir tanesi kalkmış çok enteresan, 'bunlar Tekirdağ'ın ismini de unutturmak istiyorlar' diyor. Böyle yanlış bir yaklaşım olur mu? Bu tür milletvekillerinden, hakikaten CHP'yi Allah korusun. Nereden bulmuşlar bunları böyle? Özel sipariş versen bulamazsın. Tekirdağ rakısı varmış. Eee? Şimdi bu yasaklanınca Tekirdağ ortadan kalkacak, haritadan silinecek. Kimlerle uğraştığımızı görüyorsunuz di mi? Bunlar TBMM kürsüsünü işgal ediyorlar. Demokrasi bu değil. Ve şunu da tabi kabul etmekte zorlanıyorlar. Millet egemenliğine milletin seçip gönderdiği 326 milletvekili ile AK Parti'nin orada bulunmasını hazmedemiyorlar. Aynı şekilde komisyonlarda…" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, çoğunluğun azınlığa zulmetmesini istemediklerini, ama azınlığın da alavere dalavere ile çoğunluğa zulmetmesine asla tahammül etmeyeceklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"326 milletvekiline benim milletim 'git de orada böyle bir ufak gruba ezil' diye yetki vermedi. 'Git benim haklarımı orada koru savun' diye yetki verdi. Gereği neyse gereği de yapılır. Biz Anayasa'nın 58. Maddesinin gereğini yerine getirdik. Gereğini de yapacağız, yapmaya da mecburuz. Afedersiniz, ufacık çocukların 'şarıbül leyli vennehar' olmasını istemiyoruz. Yani gece gündüz içen, gece gündüz 'sekir' halinde kafa kıyak dolaşan bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak, diri olacak, bilgi ile mücehhez olacak. Bunun adımlarını atıyoruz." 

"GECE GÜNDÜZ AYYAŞ BİR GENÇLİK İSTEMİYORUZ"

"Biz Anayasa'nın 58. maddesinin gereğini istiyoruz. Biz afedersin ufacık çocukların Şarib-ül Leyli Ve-n Nehar (gece gündüz içki içen, devamlı sarhoş) olmasını istemiyoruz. Uyanık olacak diri olacak bir nesil istiyoruz. Gece gündüz kafa kıyak dolaşan bir nesil istemiyoruz. Ayrana çok hasretsen gel ben sana ayran ısmarlarım. Anan da ninen de ayranla büyüdü. O insanların milli içkisi ayrandı."

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER