ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Haziran 2013 Perşembe 18:14

Sahte müftü eşine CHP'den inceleme

Sahte müftü eşine CHPden inceleme

"Ben müftü eşiyim" diyen CHP'li bar işletmecisi kadına CHP tarafından inceleme başlatıldı.


Gezi olaylarına destek için kamera karşısına geçip kendisini 'müftü karısı' olarak tanıtan Gül Taşlı Cenal isimli kadının Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bar işletmecisi olduğu orta çıktı. Eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu öğrenilen Gül Taşlı Cenal'ın başörtülü görüntüleri partide de tepkilere neden oldu. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, konu hakkında inceleme başlatıldığını, gereğinin yapılacağını söyledi.
   
Balıkesir Burhaniye ilçesi eski CHP İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu öğrenilen Gül Taşlı Cenal, dün sosyal paylaşım sitelerine düşen bir videoda, Başbakan Erdoğan'a hareketler ederek istifaya davet ediyor. Kendisini 'müftü karısı' olarak tanıtan ve başörtüsü taktığı görülen kadın, AK Parti mitinginde Başbakan Erdoğan'a olan hayranlığını dile getiren yaşlı kadına da hakaret ediyor.
   
Kendisinin de Müslüman olduğunu ve 5 vakit namaz kıldığını ifade eden Gül Taşlı Cenal, Başbakan Erdoğan'a beddua ettiğini söylüyor. Erdoğan'a seslenerek, "Müslümanlık senin tekilinde değil. Biliyor musun? Kesinlikle değil. Ayıp, ayıp." diyen kadın, "Benim kocam müftü diye sesini çıkaramıyor. Şalvarla dolaşıyor. Hayır efendim. Ben şalvarlı bir adamla evli olmak istemiyorum. Ben laik Türkiye Cumhuriyetinde medeni Türk toplumu istiyorum. Kot pantolon giysin dolaşsın. Niye? Size yalakalık yapsın dolaşsın diye. Onu da boşayacağım, Allah belamı versin." diyor.

YILMAZ ÖZDİL'İN FACEBOOK SAYFASINDA PAYLAŞILDI, SONRA SİLİNDİ
   
Gül Taşlı Cenal, CHP eski Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal ile 2010 yılında evlendiği ve Cenal ikinci eşi olduğu öğrenildi. Eşiyle birlikte Burhaniye'de bar işleten Gül Taşlı Cenal'ın İstanbul Bilgi Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü mezunu olduğu ve bir dönem Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün basın danışmanlığı kadrosunda görev aldığı iddia edildi. Cenal'ın video görüntüsünün gazeteci-yazar Yılmaz Özdil tarafından sosyal medyada paylaşıldığı ancak daha sonra Özdil'in bu paylaşımları sildiği öğrenildi.

ADLİYEDE İFADE VERDİ, VİDEONUN ŞAKA AMAÇLI ÇEKİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından, Gül Taşlı Cenal ve eşi Faruk Cenal adliyede ifade verdi. İfadede, görüntülerin şaka amaçlı çekildiği söylendi. 
   
CHP KONU HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI
   

Görüntülerin sosyal paylaşım siteleri ve bazı televizyon kanallarında yayınlanmasının ardından CHP Balıkesir İl Başkanlığı konu hakkında inceleme başlattı. İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "Gül Taşlı Cenal eski ilçe başkanımız Faruk beyin eşi. Her ikisi de parti üyemiz. Ancak şuanda partide aktif olarak görev yapmıyorlar. Konuyu yeni öğrendim. Gerekli incelemeyi başlattık, gereğini yapacağız." dedi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER