ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 19:20

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan önemli açıklama

Sağlık Bakanı Müezzinoğlundan önemli açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 77 milyonu kucaklayan bir anlayışa ihtiyaç olduğunu söyledi.


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul Esenyurt’ta yapımı tamamlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışını yaptı. Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Bakan Müezzinoğlu, "Sağlıklı toplumun birbirine değer veren kardeşlik duygularını, komşuluk duygularını, ayrıştıran değil, kucaklayan, çatıştıran değil birlikte uzlaştıran ve toplumun 77 milyonunu kucaklayan bir anlayışa ihtiyacımız var. AK Parti olarak bunun öncülüğünü büyük ölçüde yaparak başardık." dedi.

Bakan Müezzinoğlu sağlıkta ise çok yakın bir zaman zarfında sağlıkta komşu ülkelere de hizmet verecek düzeye geleceklerini ifade etti. 2002’de 634 olan ambulans sayısının bugün 4 binin üzerine çıktığını dile Bakan Müezzinoğlu, "750 ambulansın daha ihalesini yaptık. Bu yılın sonuna kadar alım ve talimatını yapacağız." diye belirtti.

‘KOMŞU ÜLKELERE HİZMET VERECEĞİZ’

Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "İnanıyorum ki sağlık alanında dünyaya örnek olacak bu sağlık anlayışımız dünyaya ve bölgeye hizmet eder bir anlayışa dönecek. Bugün için 77 milyon ülke insanımıza sağlığın en güzel hizmetini sunuyoruz. Ama yakın coğrafyamızda kısa bir sürede, önümüzdeki 4 -5 yıl içerisinde inşallah yakın coğrafyamızdaki milyarla ifade edilen komşularımıza sağlık hizmetinde en iyisini, en güzelini, en gelişmişini sunan bir ülke haline geleceğiz."

Bakan Müezzinoğlu daha sonra yapımı tamamlanan Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin kurdelesini “Hayırlı olsun diyerek” kesti. Bakan ve beraberindekiler merkezi gezerek ilgililerden bilgi aldı.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER