ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 15:51

"O isim" CHP'den ihraç ediliyor...

"O isim" CHPden ihraç ediliyor...

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç yazılı bir açıklama yaptı.


CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç yazılı bir açıklama yaptı.

Koç, “Batum, ‘İstifaların devam edeceği, bu istifalarla partiyi sarsacak düzene sokacakları’ vb. şeklindeki beyanları ile partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açan, parti bütünlüğü ve bütünlüğünü sarsan tutum içine girmiş olmakla; Grup İç Yönetmeliği’nin 78, Tüzüğün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevki kararlaştırılmıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, MYK toplantısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında 3 saat toplandı. MYK toplantısında Isparta Yalvaç’da geçen hafta 17 mevsimlik tarım işçisinin trafik kazasında hayatlarını kaybetmesi konusu gündeme geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, mevsimlik tarım işçilerinin sosyal güvenlik kapsamında olmadıklarını hatırlattı, ‘Bir günlük sigortaları bile olsaydı, yakınlarına maaş ödenecekti. Ama olmadığı için öldükleri ile kaldılar’ dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekilleri’nden mevsimlik tarım işçilerinin sosyal güvenceye kavuşmaları için gerekli yasal çalışmaya başlamalarını istedi. Söz alan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin başvurusu üzerine işçilerin sendika üyeliği gerekçesiyle işten atılmaları halinde 16 maaş tazminat almalarına hükmetmesi hakkında bilgi verdi. Akkaya, bu sebeple Türk-İş heyetinin CHP Genel Başkanı’nı ziyaret ettiğini hatırlattı” ifadelerini kullandı.

Daha sonra dış konulara geçildiğini bildiren Koç, şunları kaydetti:

“Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, pazar günü Iraklı Türkmenlere CHP’li belediyelerin topladığı yardımların ulaştırılması amacıyla bir heyetin yola çıkacağını haber verdi. Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ise geçen hafta Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Avrupa Parlamentosu Sosyalist ve Demokrat Grup Başkanı Gianni Pittella’nın temaslarına değindi. CHP’nin Avrupalı Sosyalist ve Demokratlarla daha yakın temasta bulunmaları amacıyla bir çalışma grubu kurulması kararı alındığını belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Serhan Erdoğdu da, yaklaşan seçimler çerçevesinde parti içi eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantıda CHP’li milletvekilleri ve parti yönetiminin geçen hafta sonu Antalya’da yaptığı ortak çalışma kampı da ele alındı. Ayrıca, son günlerde basında yer alan CHP’den istifa haberleri çerçevesinde açıklamalarda bulunan Eskişehir milletvekili Bedii Süheyl Batum; ‘İstifaların devam edeceği, bu istifalarla partiyi sarsacak düzene sokacakları…’ vb. şeklindeki beyanları ile Partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açan, Parti bütünlüğü ve bütünlüğünü sarsan tutum içine girmiş olmakla; Grup İç Yönetmeliği’nin 78, Tüzüğün 68/E, 70/A hükümleri uyarınca kesin çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevki kararlaştırılmıştır.”

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER