ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 16:33

MÜSİAD için temel attı

MÜSİAD için temel attı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci temel atma törenine katıldı.


MÜSİAD Gaziantep Şubesi’nin yeni hizmet binası temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Biz bu millete bu ülkeye, yönetmeye, hükmetmeye gelmedik. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu millete ancak ve ancak hizmet etmeye geldik ve hizmetkar olmaya geldik” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi’nin Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği karşısındaki arazide yapılacak yeni hizmet binası temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Zeybekci, şunları söyledi:

“Biz bu millete bu ülkeye, yönetmeye, hükmetmeye gelmedik. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu millete ancak ve ancak hizmet etmeye geldik ve hizmetkar olmaya geldik. Yalnız bu hizmeti yaparken ülkemize milletimize hizmet ederken yöntemimiz farklı olacak dedik. Dedik ki biz bir kişiye düşündürüp binlerce kişiye uygulatan bir zihniyet içinde olmayacağız. Biz binlerce kişiyi düşündürüp karar verdirip, bir kişiye uygulatan bir anlayış içinde olacağız dedik. Yani STK sivil topluma, istişareye, görüş alışverişine, ortak karar alma mekanizmalarına ne kadar önem vereceğimizi ilk günden itibaren söyledik ve halen aynı şekilde devam ediyoruz. Onun için birilerinin anlaması hemen hemen imkansız olan o istişare mekanizmalarımızı o kadar etkin çalıştırıyoruz ki hemen hemen yüzde 100’e yakın konularda isabetli karar almayı da başarıyoruz.”

“Türkiye’nin kalkınmasında, aş ve işin artmasında Türkiye’mizin namerde muhtaç olmadan bir adım daha ileri gitmesinde özel sektör eliyle bu iş olursa bunun en başarılı şekli de budur diyoruz” diyen Bakan Zeybekci, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Devlet eliyle ülkenin kalkınma dönemleri artık geride kaldı. Devlet yatırımları, kamu yatırımları dönemleri artık yani devlet fabrikalarıyla devlet üretim tesisleriyle bir şey yapmanın dönemleri artık geçti. Onun için artık her şeyi Allah’ın izniyle özel sektör eliyle yapacağız.”

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep MÜSİAD Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık ise yeni binanın temelinin atılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün Gaziantep inşallah 7 milyar dolar ihracat hedefine koşuyor. Biz de 2023 yılına doğru önümüze konulan 30 milyar dolar hedefe doğru koşmak için değil, koşmamız gerektiğinin bilincinde olarak çalışıyoruz. İnşallah Türkiye koşarken Gaziantep uçacak. Eski binamız bize yetmiyordu. Sağ olsunlar belediye başkanlarımız bize katkı sağladılar. Bize verdikleri katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Binamız Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak inşa edilen akıllı bir bina olarak inşa ediliyor” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da konuşmasında temeli atılan yeni binanın ayrı bir önem arz ettiğini belirtti.

Olpak, şöyle konuştu:

“Bugün 20. yılını kutlayan Gaziantep şubemizin temelini atarken bu harcın önemi bizim için gerçekten büyük. Bir taraftan bu harç üretimin, istihdamın, dayanışmanın bir temeli, diğer taraftan Şehitkamil’in, Şahinbey’in, Karayılan’ın burada verilmiş olan bu mücadelenin ve davanın da bir göstergesi. Suriye’de yaşanan kanlı savaşın neticesinde 300 bin Suriyeliyi kendi bünyesinde barındırarak ensar ve muhacir anlayışını en güzel şekilde yaşatan ve bu şekilde peygamberimizin övgüsüne mazhar olan insanlarla birlikte olmaktan şahsım adına büyük onur ve gurur duyuyorum.”

Törende konuşma yapan Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise MÜSİAD’ın kendi dalında diğer sivil toplum kuruluşlarına ağabeylik yaptığını kaydederek, “1990 yılında kurulan MÜSİAD kendi dalında ağabeylik yapan, adeta sivil toplum kuruluşlarının bir beşiği olan bir dernek. Bu derneğin Gaziantep’te yeni binasının temelini atıyor olmaktan çok mutluyuz. Çünkü sanayi ve ticareti olabildiğince geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda da MÜSİAD, sanayi konusunda oldukça ileride bir noktada bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından MÜSİAD Gaziantep Şubesi yeni hizmet binasının temeli atıldı.

(İHA)




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER