ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Aralık 2013 Pazar 08:40

Müezzinoğlu:İstifa etmezsem şerefsizizm

Müezzinoğlu:İstifa etmezsem şerefsizizm

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yolsuzluk iddiaları hakkında çok sert konuştu.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kim hırsızlık yaptıysa, kim gayri yasal ne yaptıysa hukuk devleti hesabını başbakan da olsa, bakan da olsa, bakan çocuğu da olsa sorar, sormalı, onu da AK Parti olarak bu ülkeye biz getirdik" dedi.

Müezzinoğlu, Margi Otel'de düzenlenen Marmara Esnaf ve Sanatkarları Bölge toplantısında yaptığı konuşmada, küçük hesapların çıkar için yapılmasının millete yapılacak en büyük ihanet olduğunu söyledi.

Son aylarda denenen senaryoların bedellerini milletin ödediğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Gezi olaylarında, Danıştay hadisesinde, parti kapatma olaylarında kim bedel ödedi? Millet ödedi. Dünyanın krizle boğuştuğu dönemde beyefendiler kapatma davası açıyorlar, kime açıyorlar? Yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye açıyorlar. Sorun ne 'laiklik elden gidiyor' Sorun kendinize, Türkiye'de laiklik elden mi gitti. Kimin 10 yıl önceki özgürlükleri azaldı. Arttı diyenler çoktur ama azaldı diyenler yoktur. Aslında rahatsız oldukları istikrar, asıl rahatsız oldukları sorun üreten yapıların bozulması. Sorun üretsinler ki hortumlamalar devam etsin, sorun üretilsin ki kendi yumrukları güçlensin, milletin ümüğünü sıkma güçleri devam etsin, elleri milletin cebinden çıkmasın.
Dün bütçe görüşmeleri tamamlandı, sayın Ali Babacan'ın aynen ifadesi, '2002 yılında iktidara geldiğimizde, faizler aynen devam etseydi bugün bu millet cebinden 642 milyar lira daha fazla faiz ödeyecekti.' Evet 642 milyar patronlara gitmedi bizde kaldı, biz ne yaptık sağlıkta hayal edilemeyecek hizmetleri yaptık. Rüyamızda göremeyeceğimiz hizmetleri yaptık. Cebimizde çok mu para vardı, hayır, sadece milletin parasını doğru kullandık. Milletin imkanlarını hortumlayanların hortumlarını kestik, sıkıntı bundan kaynaklanıyor. "

"AK PARTI MiLLETIN HAKKINI YEDiRMEDi"

Gezi olaylarını çıkaranların amaçlarının çok farklı olduğunu savunan Bakan Müezzinoğlu, "Gezi olaylarında faizler yüzde 5'in altına inme aşamasındaydı. Bunlar yüzde 85'lere alışıklar, indi indi onlar can çekişmeye başladı, hortum damlamaya başladı, baktılar ki damlamada kesilecek 'o zaman biz bu AK Parti'yi silkelememiz lazım' dediler. 'Peki ne yapacağız Gezi olayından üretiriz dediler, vatandaşı sokağa dökeriz, iktidarı süpürürüz' süpürdüğün iktidar değil milli irade, o milli iradenin temsilcileri de 'ben burada olduğum sürece bu fırsatı vermem' dedi milletin hakkını yedirmedi. Ama dünya kamuoyunda Türkiye'yi düşürdükleri durum? Faizler yüzde 9'a çıktı, çapulculara 100 lira verdiler şimdi faizle bin lira geri alıyorlar" diye konuştu.

AK Parti iktidarından rahatsız olanların yeni senaryolar üretmeye devam ettiğini öne süren Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdilerde yapılmak istenen ne? Kim hırsızlık yaptıysa, kim gayri yasal ne yaptıysa hukuk devleti hesabını başbakan da olsa, bakan da olsa, bakan çocuğu da olsa sorar, sormalı, onu da AK Parti olarak bu ülkeye biz getirdik. Ama sen armudu, elmayı, çileği aynı torbaya toplayarak, belirli planlarla, 'aa gördünmü asrın yolsuzluğu bu' diyorlar. Nerede belgen? Benimle ilgili de çok namuslu, vatanperver gazeteci çıkıyor, manşet atıyor 'bakandan tıs yok' diyor evet 'tıs' yok. Net söylüyorum, bir bardak çayı gayrimeşru içtiysem getir istifa etmezsem şerefsizim. Ama sen, sen napıyorsun, senin bir namus ölçün var mı? Haysiyet ölçün, hak hukuk derdin var mı?


Siyasetçinin her şeyine dokun, iftira at sonra 'ben namusluyum, halkçıyım, dürüstüm' de. Sen bir kere demokrasiye, sandığa, milli iradeye, milletin hak ve hukukuna ihanet ediyorsun sonra namus cellatlığı yapıyorsun. Yanlış yaptıysa AK Parti iktidarı hukuk orada, sandık orada, 'ben senin hırsızlarını sırtımda taşıyamam güle güle' diyebilir mi bu millet daha önce de dedi mi? dedi. Ama sayın Kılıçdaroğlu ne diyor 'demokrasilerde sandık tek her şey değildir' diyor. O zaman nerede kaldı milli irade, sandığın hukuku herşey değilse büyükelçinin önünde diz çökmek mi demokrasinin bir parçası. Büyükelçinin bu ülkeyle ilgili kendi ülkesinin menfaatlerini gözetleyen tavrı mı milli irade."

 ''Milletimiz sorun çözen yönetim anlayışını yakalandı''

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, dünyanın hemen hemen birçok gelişmiş ülkesinde olmayan çok dinamiklere Türkiye'nin sahip olduğunu, milletini seven, değerleri olan çalışmayı seven milletin mensupları olduklarını belirtti.
Türkiye'de geçmiş yıllarda sorun üreten yönetimlerin yaptığı yanlışları, milletin ödediğine işaret eden Müezzinoğlu, ''Bir gecede yüzde 40 fakirleştik. Bir gecede yüz binlerle ifade edilen esnafımız iflas etti. İflasla kalmadı hacizler oldu, hapislere düştü. Bunun sorumlusu, suçlusu vadandaş mıydı, değildi. Ama başımızdaki yöneticilerdi. İşte bu ülkede sorun üreten, ülkeyi yönetenlerin yanlışlığından oldu. Bu milletin hak ve hukukunu koruyan değil belirli güç odaklarını emrine giren yönetimlerden kaynaklandı. Şimdi ise milletimiz AK Parti iktidarıyla sorun çözen yönetim anlayışını yakalandı. Bu milletin yarınlarını düşünen yönetim anlayışını yakaladı'' dedi.

-''LAFLA ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ'' 

Bugün Ataürk'ün Edirne'ye gelişinin 83. yıl dönümü olduğunu hatırlanan Mehmet Müezzinoğlu, lafla Atatürkçülük ve cumhuriyetçilik olmayacağını vurguladı.


''Cumhurun derdini dert edersen cumhuriyetçisin'' diyen Müezzinoğlu, ''Lafla milliyetçilik veya cumhuriyetçilik olmaz. Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinn üzerindeki bir hedefe bu ülkeyi bu milleti taşımak gibi bir derdin varsa gel bende seni başımın üstünde taşıyayım. Ama onu kullanarak, istismar ederek, Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatarak bu ülkeyi, milletin değerlerini sömürmeye hakkın yok. Bunu dün yapmış olabilirsin ama bunu artık yapamayacaksın . Çünkü milli irade var, milletle yürüyen bir iktidar anlayışı var'' şeklinde konuştu.

"Halk Bankası yıpratılmamalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Akgül de Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkarlar için önemli bir banka olduğunu söyledi.

Halk Bankası'nın itibarının düşürülmemesi gerektiğine değinen Akgül, şöyle konuştu:

"Bir mahkeme var, fazla söz söylemeyelim. Ancak, bu banka genel müdürün, şahısların bankası değil. Bir buçuk milyon esnaf ve sanatkarın kurmuş olduğu bir banka. Yaptıysa genel müdür bir yanlış alın götürün ama bankayı zarara uğratamazsınız, çökertemezsiniz. Bugün banka yüzde 25 değer kaybetti, bu bizden çıkacak arkadaşlar. Bankayı bu kadar deşifre etmenin anlamı var mı? Bu banka kolay kurulmadı, hepmize lazım, bugün yüzde 4 faizle kredi kullanabiliyorsak bankanın güçlü olduğu içindir ama korkum şudur ki 9,5 katrilyon kullandığımız para gidebilir inşallah aklı selim davranırlar. Bu devlet, suç işleyen herkesin yakasına yapışıyor yanlış varsa yapışssın ama kurumlarıda bu kadar töhmet altında bırakılmasın."

Konuşmaların ardından Akgül, Bakan Müezzinoğlu'na çini tabak armağan etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER