ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Aralık 2013 Perşembe 14:19

Muammer Güler görevini devretti

Muammer Güler görevini devretti

Muammer Güler, İçişleri Bakanlığı görevini Efkan Ala'ya devretti.


İçişleri Bakanlığı görevini Efkan Ala'ya devreden Muammer Güler devir teslim töreninde sert konuştu. Güler'den sonra yeni Bakan Efkan Ala söz aldı.

Muammer Güler, 'Yapılan operasyon sonrası Başbakan Erdoğan'dan görevimden affımı istedim. Son yaşanan olayla ilgili olan görüşlerimi de bu olayla söylemek isterim. Bir siyasi mühendislik harikası olmakla birlikte hiç bir gayri ahlaki işler içinde bulunmadım. Gayri yasal hiç bir işlerimiz olmamıştır. Tuzaklarla kurulmuş dosyalar önümüze konmuştur.

Soruşturmaya herhangi bir müdahalemiz olmamamıştır. Beraber görev yaptığımız arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beklediğimiz tek şey kanuna uygun hukuka uygun, kanuni delillerle, hazırlanmış tuzaklanmamış dosyaların önümüze konmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu operasyonunu hangi amaçla gerçekleştirildiğini biliyor.

Son sözüm keşke bu operasyonla bizleri bu kendisine daha önce de ifade ettim bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı, keşke bu hançeri başkaları vursaydı.

ONLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Türkiye'de normalleşmeye dönülecekse, bir kahır çekilecekse bu kahrı çekmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum' dedi.

Efkan Ala, 'Türkiye 11 yılda çevresinde başka ülkelerin gıpta ettiği bir ülke olmuştur. Bu ülkenin siyasi istikrarına yönelik zaman zaman bir çok defa hareketlerde bulunulmuştur. Bizler gereken çalışmaları yapacağız.

Daha güçlü sorunları daha şık çözümlerle aştık. Bunu da aşacağız.

Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz bedellerdir.

Yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığınız işlerden dolayı teşekkür ederim.

Bize bu göreve layık gören Sayın Başbakan'a ve Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum" dedi. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER