ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 16:48

MHP'li İrbeç, kendisine yapılan küfür ve linçi anlattı


MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Devlet Bahçeli'nin Antalya ziyareti sırasında, MHP'li Serik Belediye Başkanı'nın kendisine küfrettiğini, Genel Başkanın Özel Kalem Müdürü'nün öncülüğünde bazı kişilerin ellerinde demir çubuklarla kendisine linç girişiminde bulunduklarını iddia etti. "Genel Başkan olay yerine intikal ediyor ve olayların etkilerini görüyor, ancak suskunluğuna devam ediyor" diyen İrbeç, basın mensuplarına olayın görüntülerini izletti.

İrbeç, düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Antalya ziyareti sırasında, Serik Belediye Başkanı'nın, 21. Dönem MHP Milletvekili bir kadının yanında kendisine küfür ettiğini, Genel Başkanın Özel Kalem Müdürü'nün öncülüğünde bazı kişilerin ellerinde demir çubuklarla kendisine linç girişiminde bulunduklarını öne sürdü.

MHP Genel Merkez yöneticilerinden hiçbir tepki gelmediğini, geçmiş olsun dileğinde bulunmadıklarını ve özür dilemediklerini belirten İrbeç, "Bu davranışlar hayra alamet değildir. Nereden gelirse gelsin şiddete prim verilemez. Oh olsun denilemez." şeklinde konuştu.
Benzer bir olayın daha önce de yaşandığını ve kendi seçim bölgesinde protokole girmesinin saldırıyla engellendiğini öne süren İrbeç, "Ben her zaman olduğu gibi sabır ve sükünetle yapıcı yaklaşımımı sürdürüyorum. Ancak bu olay basit şekilde geçirilemez ve susukunluğa verilerek kapatılamaz. Milletin temsilcisine şiddet uygulamaya öncelik edenlere prim verilemeyeceğini en iyi anlaması gereken de yine Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'dir" dedi.

"YAŞANANLAR, GÖZÜ DÖNMÜŞLÜK"

Serik'te yaşananları, "gözü dönmüşlük" olarak tanımlayan İrbeç, "Genel Başkanın şahsımı öldürmeye azmettirme anlayışından vazgeçmediğini görüyorum." diye konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daha önce de kendisini kast ederek "İçimizdeki siyasi mayındır. Pimini çekip patlatalım" dediğini öne süren İrbeç, "Haksız ithamlara maruz kaldım. Hukuk bu yanlışı düzeltti. Kendi seçim bölgemde ihanet planları yapanlar engellenmelidir. Kimse bizden zulüm ve haksızlıklar karşısında susmamızı bekleyemez. Haysiyetli bir iktidar mücadelesine odaklanmış olan dik duruşumuz aynı şekilde devam edecektir." dedi.

İrbeç bir soru üzerine:, "Disiplin kuruluna sevk edilme gerekçesini anlayamadığımı defalarca paylaştım.Uydurma, gerçek dışı, imzasız beyanlar vardı ve adalet hakkımı teslim etti. MHP'ye geri döndüm.. Olayların arka planını anlayamıyorum. Genel Başkan oturup düşünmelidir. Bir özel kalem müdürü nasıl bunu nasıl yapabilir? Ben seçilmişim. Orada polis güçlerine karşı direnci görüyoruz. Polisin kurduğu ikinci barikatın kaldırılma çabası var. O gün orada polisler görevini yaptı. Şimdi görev sırası Genel Başkan ve Genel Merkez'dedir." diye konuştu.

"DAVA AÇMA HAKKIMI SAKLI TUTUYORUM"

İrbeç, "öldürmeye azmettirme" iddiasının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Genel Başkan, 22 Ekim 2012 tarihi sonrası basına açıklama yapıyor benim için "mayındır" diyor. Bu bir yönlendirme ve ölüme azmettirme kadar tehlikelidir. İkinci defa linç girişimini kendi özel kalem müdürü tarafından gördük. 10 yıl içinde dava açma hakkım var saklı tutuyorum. Barış ve hoşgörü partide hakim olmalı ama öldürmeye teşebbüse karşı dik duracağımı söylüyorum. Özel kalem müdürü insanları harekete geçiremez. Bu olayın sorgulanması olmalıdır. Özür de dilenmediyse, art niyet ararım."

Yusuf Ziya İrbeç, herhangi bir güvenlik önlemi alıp almadığına ilişkin bir soruyu ise şu sözlerle cevapladı: "Tedbirli olmam gerekiyor. Güvenlik güçleri resen takip etmelidir. Burası TBMM ve yapılanlar bir milletvekiline karşı yapılıyor. Ben ölümden korkan biri değilim. Ben insanların kendi çizgilerini aşmamalarını istemek durumundayım. Mücadeleyi sonuna kadar götürecek bir milletvekiliyim."

İrbeç, istifa ettirilmeye çalışılıp çalışılmadığına ilişkin bir soruyu ise "Bunu kamuoyuna bırakıyorum. Benim hareketim millete hizmet etmektir. Çalışmalarım devam edecek. Birileri beni partiden atmak istiyor diye ayrılacak değilim. Ben mücadele insanıyım." şeklinde cevapladı.
İrbeç toplantı sonunda yaşadığı olaya ilişkin kamera kayıtlarını basın mensuplarına dağıttı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER