ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2013 Pazartesi 14:07

MHP Grup Başkanvekili Vural: Vali değil; sanki Başbakan'ın şuayibi

MHP Grup Başkanvekili Vural: Vali değil; sanki Başbakanın şuayibi


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adana Valisi'nin tavrını eleştirerek, "Vali değil; sanki Başbakanın şuayibi." dedi. Bir valinin vatandaşa hakaret etme hakkı ve haddi olmadığını vurgulayan Vural, Başbakana seslendi ve "Adana kavasını al da git." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Vural, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Bu ekonomiyle dışarıdan gelecek dayatmalara karşı durmanın mümkün olmadığını vurguladı. Bölgeye atanan memurların Türkçe konuştukları gerekçesiyle dövüldüğünü savunan Vural, terör örgütü PKK'nın paralel devlet örgütlenmesine geçtiğini ve bunun şuan fiiliyatta olduğunu iddia etti.

"Erdoğan kendi küpüne de zarar vermektedir." diyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir Başbakan Yardımcısı'nın ifadelerinin gazetelerde yer almaması için telefon açıldığı iddia ediliyorsa, 'manşetlere çıkarılmasın' diye müdahale ediliyorsa, bu müdaheleci zihniyetinin bedelini hem AK Parti'nin hem de herkes öder." dedi.

Adana Valisi'nin tavrını da eleştiren Vural, "Vali değil; sanki Başbakanın şuayibi." dedi. "Aynen; 'bana valini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.'" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin en coşan valisi olduğuna dikkat çeken Vural, "Ananı da al git diyen bir Başbakana böyle vali yakışır. Bir vatandaşa hakaret etme hakkı ve haddi değildir." diye konuştu.

"Sorun bu valiye; kulağı kesik mi, nerede kaybetmiş?" diyen Vural, vatandaşa bir de parmak salladığını ifade etti. Başbakan'a seslenen Vural "Adana kavasını al da git." değerlendirmesinde bulundu. "Vatandaşa küfür eden vali Adana'da görev yapamaz. Birileri bu kavası almalı." şeklinde konuştu.

Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşecek olmasıyla ilgili bir soruya Vural, "Kürdistan'ın başkanı olarak mı görüşecekmiş Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı. Artık bu zihniyeti sandıkta durdurmamız gerekiyor. Başka yerde durduramıyoruz." diyerek tepki gösterdi.

CHP ile yapılan tutuklu vekillerle ilgili görüşme konusunda Vural, kendilerine konunun AK Parti ile görüşüldüğünün söylendiğini belirtti. Özel bir öneri olmadığını dile getiren Vural, "Somut bir öneri gelmiş değil. AKP ve CHP mutabakatını paylaştıkları zaman görüşlerimizi paylaşırız. Somut olarak geldiği zaman daha önceki düşüncelerimiz çerçevesinde görüşlerimizi paylaşırız." dedi.

Bedelli askerlik konusunda ise Vural, konuya Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları açısından bakılması gerektiğini ifade etti. Temel eğitimle ilgili askerlik yapmış olmaları gerektiğini düşündüklerini kaydetti. Para yoluyla askerlikten men girişimin MHP'nin hoş göreceği bir durum olmadığını vurguladı.














KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER