ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 19:24

MHP Genel Başkanı Bahçeli Aydın'da


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın ömrünün tükendiğini öne sürerek 30 Mart'ın bir başlangıç olduğunu savundu.
Seçim çalışmaları kapsamında Didim'e gelen ve partisinin ilçe başkanlığı önünde seçim otobüsünden vatandaşlara seslenen Bahçeli, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de öğrenci andının yasaklandığını, "T.C" ibaresi ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazılarının kaldırıldığını savundu.
MHP'nin iktidarında öğrenci andının geri getirileceğini belirten Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkılacaktır, kamu kuruluşlarında T.C, her yerde 'Ne Mutlu Türküm' diye yazılacaktır" dedi.
Bu yöndeki sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alaylı bir yaklaşım sergilediğini savunan Bahçeli, "Başbakan, 'Sayın Bahçeli bizim evin karşısına Ne Mutlu Türküm diye yazacakmış. Sen iktidar ol da, ondan sonra' diyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, düşmez kalkmaz bir Cenab-ı Allah'tır. 51 seni getirdiği gibi, götürmesini de bilir. O zaman sen nerede olursan ol, onu bilemem. Türkiye'de mi olursun, hep havada gezdin dolaşmadığın ülke kalmadı, birisine sığınır mısın bilemem. Ama Türkiye'de nerede bulunuyorsan orada, 'Ne Mutlu Türküm' diye yazdırmazsam namussuzum" diye konuştu.
- "İnşallah milletimize çarpmaz"
Başbakan Erdoğan'ın iktidarın nimetlerine kavuşarak kibirlenip herkesi aşağılar hale geldiğini savunan Bahçeli, şöyle dedi:
"Çok yanlış, argo ifadelerle millet aşağılanıyor, kendisinden başka kimse yokmuş gibi bir üslupla, bir bencillikle, bir ihtirasla milletimizle muhatap hale gelmiştir. Bu böyle devam ettiği sürece Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye verebileceği bir hizmet kalmamıştır, Recep Tayyip Erdoğan'ın inandırıcılığı kalmamıştır. Bu böyle devam ettiği sürece sorunlarımızı çözme yeteneği ortadan kalkmıştır. 'Ben, ben' demek, her şeyi 2002 yılından başlatmak, 90 yıllık Cumhuriyet dönemindeki hizmetleri inkar etmek doğru bir yaklaşım değildir. Artık bu ayağını yerden kesmiş, yolunu şaşırmış, çarpacak yer arıyor. İnşallah milletimize çarpmaz."
- "Recep Tayip Erdoğan bitmiştir"
Türkiye'de yerel seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Bahçeli, bu sürecin AK Partinin aleyhine gelişeceğini ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milletimiz artık rahatsız oluyor. Seçimleri düşünmeliyiz. Kendi irademizle bugünkü Recep Tayyip Erdoğan yönetimine 'dur' diyelim. Recep Tayip Erdoğan bitmiştir. Bundan sonra yapacağı birşey kalmamıştır. Bu iktidarın ömrü tükenmiştir. Ya kendine çekidüzen verecek veya, '51'le geldim' diyor, öyle de 51'le gidecek. Bunun için başlangıç 30 Mart'tır. Demek 30 Mart'ta belediye başkanlıkları AKP'den kurtulacak. 28 Ağustos, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı hedefi ve ihtirası hayal, rüya olacak ve 2015 yılının 12 Haziran'ına kadar milletvekili genel seçimlerinde sayın Recep Tayip Erdoğan'a, 'Abbas yolcu' denilecek, 'Haydi güle güle' denilecek. Bunu başaracağınıza inanıyorum."
Konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil atan Bahçeli, belediye başkan adayları için destek istedi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER