ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2013 Çarşamba 11:38

Melih Gökçek: 'Sırrı Süreyya aday olmayacak'

Melih Gökçek: Sırrı Süreyya aday olmayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten yine gündemi sarsacak açıklamalar geldi.


AK Parti'nin Ankara'daki oyunun arttırdığını dile getiren Melih Gökçek, yerel seçimlerde CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşısında istediğine dikkat çekti. Gökçek'e göre, Sırrı Süreyya Önder İstanbul'dan aday olmayacak… Gökçek'in hedefinde bir de Sözcü ve Yurt gazeteleri vardı.

 AK PARTİ'NİN ANKARA'DAKİ OYU: YÜZDE 55,3

Şimdiye kadar gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde yaptırdığım anketlerde hep isabet ettirdiğini ifade eden Gökçek, AK Parti'nin Ankara'daki oyunun kaç olduğunu açıkladı:
"Ankara'da 5 gün önce yaptırdığım anketlerde AK Parti'nin Başkent'teki oyu yüzde 55,3 çıktı. Yenilemiş olduğumuz anketlerde Melih Gökçek'in oyunu arttırdığını görüyoruz. Bazı ilçelerde 1,5, bazılarında ise 2,5 oranında bir artış söz konusu… Mesela Keçiören'de yüzde 61 çıkıyordu, son ankette yüzde 64 çıktı…"

MHP'YE HİÇ ŞANS TANIMADI

Başarıyı 2004'teki seçim sonuçlarını geçerek gerçekleştireceğimizi düşünüyorum, diye açıklama yapan Melih Gökçek, AK Parti'nin Ankara'da sadece Çankaya ilçesinde CHP ile boğuşacağının altını çizerek MHP'ye fazla şans tanımadığını da gösterdi.

"KARŞIMA KILIÇDAROĞLU YA DA SARIGÜL ÇIKSIN"

CHP'nin Ankara'da aday bulmada zorluk çektiğini belirten Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmak istediğini de eklemeyi unutmadı. Gökçek, eğer Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa Mustafa Sarıgül ya da Muharrem İnce Ankara'ya aday olsun. Muharrem İnce, aday olursa işimiz daha kolaylaşır, 24 saat yerine 12 saat çalışmamız yeterli çünkü o sadece 12 saat dışarı çıkabiliyor. Diğer 12 saatte daha önemli meşguliyetleri var, dedi.

"SIRRI SÜREYYA ÖNDER İSTANBUL'DAN ADAY OLAMAYACAK"

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili de konuşan Gökçek, Önder'in aday olmayacağını iddia etti. Gökçek, bu iddiasını şu sözlerle güçlendirdi:
"Sırrı Süreyya Önder'in aday olup olmayacağını kendi iradesine bırakmazlar. Eğer kendi iradesine bırakılırsa Önder, yüzde yüz aday olur. Ama baronlar, özellikle PKK'nın ileri gelenleriyle yakın görüşme yapıp, onları ekonomik anlamda da tatmin edip, İstanbul'da 2 ya da 3 ilçenin Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı adayını kendilerine yakın isimlerden seçme şartıyla, Mustafa Sarıgül'e destek verecekler. Ama buna rağmen AK Parti yine İstanbul'da kazanan taraf olacaktır. PKK teşkilat talimatı vererek bunu uygulayacaktır." 

"SÖZCÜ VE YURT BDP'NİN SAVUNUCULUĞUNU YAPACAK"

Sözcü ve Yurt gazetelerinin yayın politikasına da değinen Gökçek, CHP ve BDP ittifak yapsın, en büyük savunucuları PKK karşıtı yayın yapan Sözcü ile Yurt gazeteleri olacak, bu sözlerimin altına da imza atarım, ifadelerini kullandı. Gökçek, onların ulusalcılığı ve milliyetçiliği sadece AK Parti düşmanlığıdır. Bunlara göre, AK Parti olmasın ne olursa olsun, dedi.

Haber7

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER