ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2013 Çarşamba 10:47

Melih Gökçek aday olmazsa ne yapacak

Melih Gökçek aday olmazsa ne yapacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aday gösterilmediği takdirde projeleri olduğunu söyledi.


Gazeteyi ve gazetenin sahibi CHP milletvekiline dava açtığını söyleyen Gökçek, "dokunulmazlığı var ama ben ona dokunacağım" diyerek meydan okudu.

AVUKATLAR YASAL SÜRECİ BAŞLATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tgrt Haber'de Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. Programın ilk bölümünde ulusal bir gazetenin, kendisiyle ilgili ortaya attığı "yasa dışı dinleme ve şantaj" iddialarına cevap veren Gökçek, iddialarla ilgili olarak avukatlarının yasal süreci başlattığını, ilgililerin bu iddialarını ispatlamaları gerektiğini söyledi.

"BU İDDİALARA KARGALAR GÜLER"

CHP'lilerin kendi içlerinde birbirlerine şantaj yaptıklarını, genel başkanlarının nasıl göreve geldiğine iyi bakılması gerektiğini ifade eden Gökçek, gazetenin sahibi CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın, Çankaya ilçe belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi. Özbolat'ın Kılıçdaroğlu'na adaylık için posta koyduğunu da iddia eden Gökçek, şöyle konuştu: "Bir insanın, bu tür iddialarda bulunması için zeka seviyesiyle ilgili bir söz söyleyeceğim hakarete varacak. Böyle iddialara kargalar güler. Verdim mahkemeye, getirsin bakalım delillerini. Öyle kaçma yok! Dokunulmazlığım var diye düşünüyor ama dokunurum ona. Biter milletvekilliği, ondan sonra da bunun hesabını sorarım. Hem gazeteye hem kendisine tazminat davası açarım. Bunu söylüyorsan mahkemede ispat edeceksin."

"ŞANTAJ YAPAN ONURSUZDUR"

Gazetede yer alan "Gökçek, başbakana şantaj yapıyor" iddiasını da cevaplayan Gökçek, "Başbakana şantaj yapan Melih Gökçek, dünyanın en onursuz adamıdır. Bunu ispat etmeyen de en onursuz adamdır." diye konuştu.

Erdoğan'ın mensubu olduğu partinin lideri olduğunu, böyle bir şeyi onursuzluk olarak kabul edeceğini ifade eden Gökçek, iddiaları ortaya atan CHP'li vekilin, partisinin baronlar tarafından köşeye sıkıştırıldığını söyledi.

"CHP İTİRAZ EDER"

Programda Demokratikleşme Paketi'yle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Gökçek, yüzde 10 barajının ortadan kaldırılmasının önemli bir adım olduğunu söyledi. Demokratik haklar konusunda çok önemli adımlar atıldığını anlatan Gökçek, CHP'nin itirazlarına ilişkin "Onların tüm istekleri yerine de gelse yine itiraz ederler" diye konuştu.

Toplantı ve gösteri haklarıyla ilgili düzenlemede, özgürlüklerin başkalarını özgürlüğünü kısıtlar nitelikte olmaması gerektiğini kaydeden Gökçek, "Bir eylem yapılıyor ve Kızılay'daki esnafı perişan ediyon, taksici esnafını mağdur ediyorsanız böyle bir özgürlük olmaz" dedi.

ADAY GÖSTERİLMEZSE NE OLACAK?

Programda bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini söyleyen Gökçek, aksi bir kararda üzüleceğini söyledi. Adaylığı konusunda takdirin Erdoğan'a ait olduğunu anlatan Gökçek, "Hoşumuza gitmese de böyle bir karar alındığında, takdir dersiniz ancak dediğim gibi üzülürüm. Aklımda Ankara için büyük projeler var onları gerçekleştirmek istiyorum diye" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER