ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2013 Pazar 21:40

Mehmet Ali Şahin'den başörtü açıklaması

Mehmet Ali Şahinden başörtü açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Meclis iç tüzüğüne göre bayan milletvekillerimizin başörtülü şekilde genel kurula girmelerini yasaklayan bir düzenleme yok. Şu ana kadar uygulanmamış olması, bunun yasak olduğu anlamına gelmez" dedi.


Şahin, partisinin il teşkilatınca Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) Fuar Alanı'nda düzenlenen belediye başkan aday adayları ile ilgili temayül yoklamasının koordinatörlüğünü yaptıktan sonra Ankara'ya giderken İnegöl'deki bir köftecide mola verdi.

Şahin, burada bir gazetecinin "AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt ile AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı TBMM'deki çalışmalara başörtülü katılacağını söylediler. Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, konuyla ilgili başta Meclis Başkanı başta olmak üzere Sayın Başbakan ve grup başkan vekillerinin açıklama yaptıklarını söyledi.
Kendisinin de bu açıklamalara katıldığını dile getiren Şahin, "Açıklama şuydu: Meclis iç tüzüğüne göre bayan milletvekillerimizin başörtülü şekilde genel kurula girmelerini yasaklayan bir düzenleme yok. Şu ana kadar uygulanmamış olması, bunun yasak olduğu anlamına gelmez. Çünkü iç tüzük ilgili maddesi okunduğunda bayanlarla ilgili sadece bir tek cümle vardır. 'Bayan milletvekilleri tayyör giyerler' der. Bunun dışında başka bir düzenleme yok" diye konuştu.
Bayan milletvekillerinden bazılarının kendi tercihleri üzerine genel kurula başörtülü şekilde girmelerinin kendi takdirleri olduğunu vurgulayan Şahin, kendisinin buna bir diyeceğinin olmayacağını, yasak olmadığına göre milletvekillerinin tercihine saygı göstermeleri gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

- Temayül yoklaması

Şahin, Bursa'daki temayül yoklamasına değinerek, katılımının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Diğer illerden aldığı bilgilere göre Bursa'da temayül yoklamasına katılımın oldukça yüksek seviyede olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Son derece seviyeli ve geniş katılımlı bir temayül çalışması oldu. Büyükşehir Belediye Başkanları ile ilgili temayül çalışmasına yüzde 93 oranında bir katılım olur. Bu son derece sevindirici bir sonuçtur. Sanırım yüzde 83 gibi ilçe belediye başkanlıklarıyla ilgili temayüle katılım oldu. Ortalama genel katılım yüzde 86-87 civarında. Diğer illerden almış olduğum bilgilerle kıyasladığımızda, Bursa'da bu oran oldukça yüksek seviyelerdedir. O nedenle başka başkanımız olmak üzere milletvekili arkadaşlarımızı, belediye başkanlarımızı, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımızı olgun davranışları ve seviyeli katılımları nedeniyle tebrik ediyorum. İnşallah sonuç hayırlı olur."

Şahin, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER