ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2013 Salı 14:41

Meclis Genel Kurulu'nda oturan bir milletvekili

Meclis Genel Kurulunda oturan bir milletvekili

Hasip Kaplan kürsüde konuşma yaptığı esnada CHP'li milletvekilleri tahliye olan Balbay'ı tebrik etmeye başladı. Tebrikleri bekleyebileceğini söyleyen Hasip Kaplan konuşma kürsüsünün arkasında oturdu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında dün tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yemin etti. Ardından ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, söz aldı.

Konuşma yaparken, CHP'li milletvekilleri tahliye olan Balbay'ı tebrik etmeye başladı. Bu sırada devreye giren Başkan Çiçek, sevincin anlaşılır olduğunu ancak konuşma olduğunu ona göre davranılması gerektiğini ifade etti. Bu sözler üzerine Kaplan, kendisinin tebrikleri bekleyebileceğini söyledi ve konuşma kürsüsünün arkasında oturdu.

Bu davranış üzerine Çiçek, yarın basında bu oturmanın yer alacağını belirterek, buranın eylem yeri olmadığını kaydetti. Kaplan ise "En tecrübeli milletvekilisiniz, her dönem varsınız." dedi. Bu sözler genel kurulda gülüşmelere sebep oldu.

İnsan Hakları gününde hak yenilmesinin doğru olmayacağını dile getiren Kaplan, dün bütçe raporundan çıkarılan Kürdistan başta olmak üzere bazı ifadelere tepki gösterdi. Kaplan, konuyu İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini, rapordaki ifadelerin değiştirme girişiminin korsan olduğunu savundu.

Sert ifadeler kullanan Kaplan, daha sonra elindeki kitapçığı fırlattı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bu davranışın doğru olmadığını söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER