ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2014 Çarşamba 13:52

Köşk için sürpriz isim

Köşk için sürpriz isim

Köşk adayını belirlemek için çalışmalarını hızlandıran CHP'de milletvekilleri Yılmaz Büyükerşen ismi üzerinde karar kıldı.


CHP Grubu saat 10.00'da basına kapalı toplandı. Toplantıda Cumhurbaşkanı seçim süreci değerlendirildi. Kılıçdaroğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "İsim üzerinde konuşulmadı, arkadaşlar önerilerini iletti" dedi.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre toplantının sonunda CHP milletvekilleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için düşündükleri isimleri bir kağıda yazarak Kılıçdaroğlu'na iletti. CHP milletvekillerinin ağırlıklı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismini önerdikleri öğrenildi.

CHP İzmir Milletvekili ve eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Rıza Türmen de cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerilen isimler arasında yer aldı.

Toplantıda Kamer Genç de söz alarak aday olmak istediğini söyledi. Genç, "Tayyip Erdoğan'la ancak ben baş edebilirim" dedi.

Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'le biraraya geldi. Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş'le yapacağı görüşme Soma'daki maden kazası nedeniyle ertelenmişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER