ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 17:03

Koç’tan Emine Ülker Tarhan değerlendirmesi

Koçtan Emine Ülker Tarhan değerlendirmesi

Haluk Koç, CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan’ın açıklamalarına ilişkin konuştu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan’ın açıklamalarına ilişkin, “Siyasetin hiç kimse için hazırlanmış bir koltuk sunmaması gerektiğini bu yaşadığımız süreçte öğrendik. Hak edilerek o koltuk elde edilmeli siyasette. Eğer hazır olarak sunduğu zaman bu yorumları çok rahat yapabiliyorlar” dedi.

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir basın toplantısı düzenledi. İşsizlik sayısının 2 milyon 867 bin kişiye ulaştığını söyleyen Koç, “Türkiye’de vatandaşın yüzde 9.8’i iş arıyor. Her yıl liselerden 730 bin, üniversiteden 430 bin genç mezun ediyoruz. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 17.3. Üniversite mezunu işsizlerin sayısı ise 557 bine ulaştı. Yarısına yakını yani 203 binini atanamayan öğretmenler oluşturuyor. Genç nüfusun neredeyse altıda biri işsiz durumda. Gençler okudular ama işsizler. AK Parti sayesinde Türkiye genç işsizler cenneti haline geldi. Peki bu işsiz gençler ne olacak. İşsizliğin ortadan kaldırılması için bir yatırım ekonomisine Türkiye’nin geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

2015 yılı Plan Bütçe Komisyonu güreşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Koç, “Vergi, harç ve cezalar yüzde 10.11 artırıldı. Çalışanlara verilen yüzde 3. Bu neyin terazisi. Hangi hak hangi hukuk” dedi.

“BİR YENİ SİVİL VESAYET ARAYIŞINDALAR”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın HDP’nin kapatılacağına yönelik açıklamalarını sorması üzerine, “Çok uzun süren MGK Toplantısından sonra birtakım kısıtlı açıklamalar oldu. Birtakım yeni tehlike tarifleri ortaya kondu. Bu tehlike tariflerinin içerisinde legal gibi görünüp illegal yapılardan bahsedilen bazı paragraflar var. Herhalde HDP o boyuta girmiyor. Hasip Kaplan’ın sözleri için söylüyorum ama tarif ettikleri olay daha farklı biliyorsunuz. Bir yeni sivil vesayet arayışındalar. Bunun bürokratik mekanizmasını, yargı boyutunu gerçekleştirdiler. Özel güvenlik paketiyle de demokratik hak arama yollarının kısıtlanacağı herkesin değişik risklerle karşılaşacağı bir yeni dönemde tasarlıyorlar” karşılığını verdi.

"BİR POLEMİK NOKTASINA TAŞINACAK CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM AMA..."

CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan’ın bir gazeteye verdiği röportajda, “CHP kurultayda 2015 seçimleri için yol haritası belirlemedi. Koltuk savaşı yaşandı” açıklamalarının sorulması üzerine Koç, “Sayın Tarhan’ın sözleriyle ilgili bir polemiğe girmem. İstifa etmesine üzüldük. Siyaset uzun süreli bir iş. Dirençli olmak gerekir. Yani bir polemik noktasına taşınacak bir cevap vermek istemiyorum ama siyasetin hiç kimse için hazırlanmış bir koltuk sunmaması gerektiğini bu yaşadığımız süreçte öğrendik. Hak edilerek o koltuk elde edilmeli siyasette. Eğer hazır olarak sunduğu zaman bu yorumları çok rahat yapabiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’Lİ RTÜK ÜYESİ ÖZTUNÇ’A SALDIRI GİRİŞİMİ

RTÜK’te Atatürk ile ilgili yaşanan tartışma hatırlatılarak, CHP’li RTÜK Üyesi Ali Öztunç’un odasının basılmasıyla ilgili sorulan soruya Koç, şunları kaydetti:

“Bir televizyon kanalında CHP ile Atatürk ile ilgili Türkiye’nin yakın tarihinde anıtlaşmış önemli kahramanlarla ilgili yapılan yüz kızartıcı, ahlaksız, terbiyesiz yorumlar ancak sipariş üzerine bir hokkabaz tarafından yapılabilirdi. RTÜK’te buna karşı bir ceza vermesi gerekirdi. Yani CHP’ye Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletinin diğer değerlerine kendi görüş açılarından saldırmak serbest, hakaret etmek serbest ve bu karşılıksız kalır. Bunu kırmak gerekir. CHP, RTÜK Üyesi Ali Öztunç’a yapılan saldırı girişimini de kınıyor ve bu konuda RTÜK’ün vereceği kararı da bekliyor. Eğer bir müeyyide uygulanmaz ise o zaman önüne gelen önüne gelene hakaret etmeye başlar. Tüm değerler ortak değerler ayaklar altına alınır.”
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER